2015-2019 dönemi Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ETİ MADEN) Stratejik planı

  • Stratejik Plan Sunuş
  • Stratejik Amaçlar
  • Stratejik Hedefler
  • Performans Programları
  • Faaliyet Raporları
  • Dünyada mevcut kaynakların yüksek katma değer sağlayacak şekilde ekonomiye kazandırılması, hammadde ihtiyacının güvenli ve ekonomik olarak karşılanması ülkelerin gelişmesinde ve bu gelişmişliğin sürdürülebilir olmasında oldukça önemlidir. Özellikle sanayinin pek çok dalında doğrudan ve dolaylı olarak kullanılması nedeniyle madenlere olan gereksinim ülkelerin gelişmişlik seviyelerine paralel olarak artmaktadır. Madencilik, geleceğin ekonomisini şekillendiren en önemli sektörlerden biri haline gelmiştir.

    Maden kaynaklarının çeşitliliği açısından önemli bir potansiyele sahip olan Ülkemiz, dünyanın en büyük ve en iyi kalitede bor rezervlerine sahiptir. Tüm dünyada bor ürünleri; sanayide pek çok alanda kullanılmakla beraber, tüketilen bor ürünlerinin yaklaşık %85’i cam (cam elyafı, borosilikat-panel cam), seramik-frit, tarım ve deterjan sektörlerinde yoğunlaşmıştır. Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü; 2004 yılından itibaren ana faaliyet alanı olarak belirlenen bor sektöründe faaliyetlerini sürdürmekte olup, bor madenciliğinden katma değeri yüksek bor kimyasalları üretimine geçiş yaparak, Ülkemizin en önemli kimya sanayi kuruluşlarından birisi haline gelmiştir. Kendisine verilen misyon çerçevesinde bor cevherinden bor kimyasallarının üretimini gerçekleştirerek ülke ekonomisine daha fazla katma değer yaratabilmek için yoğun çaba sarf eden

    Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü, bor pazarının büyümesini beklemek yerine yeni bor ürünleri ve yeni kullanım alanlarının bulunması yönündeki faaliyetlerini istikrarlı bir şekilde sürdürmektedir. Sahip olduğumuz bor rezervlerinin etkili bir şekilde değerlendirilmesi ve pazarlanması için bor kimyasalları ve eşdeğeri ürünlerin geliştirilmesi kapsamında; yeni ürünler geliştirilmiş ve üretimine başlanmıştır. Ayrıca Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü, borla ilgili yeni vizyonu olan “Endüstriye hammadde sağlamanın yanı sıra, bor içeren nihai ürünleri üreterek kendi pazarını oluşturmak” kapsamında borun nihai ürün haline getirilmesini amaçlayan yeni ürün (deterjan, cam, cam elyafı, vb.) üretimine yönelik çalışmalarını başarıyla gerçekleştirmeye başlamıştır.

    Ülkemizin ulusal ve bölgesel kalkınma planlarıyla, Bakanlığımızın temel ilkeleri, politikaları ve hedefleri ile de uyum içinde 2015-2019 Stratejik Planı ile Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü; ortaya koyduğu hedeflerini gerçekleştirerek dünya bor piyasasına yön veren ve sektöründe inovasyon lideri olan bir Kuruluş olarak dünya bor pazarındaki liderliğini sürdürecektir.

    Hazırlanan Stratejik Planın Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğümüz ve dolayısıyla Ülkemiz açısından faydalı olması dileklerimle çalışmalarda emeği geçen tüm personel ve paydaşlarımıza teşekkür eder, başarılarının devamını dilerim.

                                                                                                            Taner Yıldız

                                                                                              Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı

  • Performans programı bir kamu idaresinin stratejik planında yer alan orta vadeli amaç ve hedeflerini yıllık dönemlere dönüştürür. Her yıl için hazırlanan program idarenin ilgili yıla ilişkin öncelikli stratejik amaç ve hedeflerini, performans hedeflerini, bu hedeflere ulaşmak için yürütecekleri faaliyetler ile bunların kaynak ihtiyacını ve performans göstergelerini içerir.

  • Kamu idareleri hesap verme sorumluluğu çerçevesinde, her yıl faaliyet raporu hazırlar. Faaliyet raporlarında idarenin teşkilat yapısı, kaynakları ile temel ilke ve politikalarına, stratejik plan ve performans programı uyarınca yürütülen faaliyet ve projelerine yer verilir. Performans programında yer alan performans ve bütçe hedef ve gerçekleşme durumu ile meydana gelen sapmaların nedenlerine, diğer performans bilgilerine ve bunlara ilişkin değerlendirmeler raporun esasını oluşturur. Aynı zamanda faaliyet raporunda orta ve uzun vadeli hedeflere ulaşılabilmesi sürecinde teşkilat yapısı, teknolojik kapasite gibi unsurlar açısından içsel bir durum değerlendirmesi yapılır. İdarenin üstün ve zayıf yanlarına ve idarenin faaliyet ve hedefleriyle ilgili gelecek yıllardaki öngörülerine yer verilir.

    faaliyet raporlarını aşağıda bulabilirsiniz:

Performans Programları
Faaliyet Raporları

Hızlı Erişim

Yürürlükteki Stratejik Planlar

[Merkezi İdareler]

[Devlet Üniversiteleri]

[Belediyeler]

[İl Özel İdareleri]

[KİT'ler]

Hazırlanan Stratejik Planlar

[Merkezi İdareler]

[Devlet Üniversiteleri]