Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü

Kurum misyonu

İşgücü piyasasının ihtiyaçları doğrultusunda işgücü arz ve talebinin en doğru şekilde eşleşmesini sağlayabilecek politikaları geliştirmek ve uygulamak; işsizlikle etkin bir biçimde mücadele etmek adına teknolojik gelişmelerle uyumlu, insan merkezli ve kapsayıcı stratejiler oluşturarak yenilikçi aktif ve pasif işgücü hizmetlerini en etkili ve yenilikçi bir şekilde sunmak.

Kurum vizyonu

Ülkemizde işgücü piyasası politikalarının belirlenmesi ve uygulanmasına öncülük etmek ve güçlü bir teknolojik altyapıyla işgücü piyasası hizmetlerinin sunulmasında dünyada lider kurumlardan olmak.

Stratejik Yönetim

  • Stratejik Plan Sunuş
  • Stratejik Amaçlar
  • Stratejik Hedefler
  • Performans Programları
  • Faaliyet Raporları
  • İŞKUR, işgücü piyasasındaki değişim ve gelişmeleri yakından takip ederek uyguladığı aktif ve pasif işgücü programları ile istihdamın korunması, geliştirilmesi, yaygınlaştırılması ve işsizliğin önlenmesinde önemli başarılara imza atmaktadır.

    Çalışmalarını vatandaş odaklılık ve yüksek kalite anlayışıyla özverili bir şekilde yürüten Kurumumuz, Covid-19 pandemisinin yol açmış olduğu küresel sorunlar, giderek artan bölgesel ve jeopolitik riskler ve ülkemizde yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremin işgücü piyasasındaki etkilerini azaltmak ve istihdamı korumak amacıyla aktif ve pasif işgücü piyasası politikalarını etkinlikle uygulamış ve örnek uygulamaları mümkün olan en kısa sürede hayata geçirmiştir.

    Türkiye Yüzyılında insana yakışır iş kapsamında savunma sanayi, yapay zekâ, siber güvenlik, temiz ve sürdürülebilir enerji gibi stratejik alanlarda nitelikli işgücü yetiştirmeye yönelik programlar uygulanmaya ve kalıcı istihdam ile kalkınmayı sağlamış müreffeh bir Türkiye hedefi doğrultusunda çalışmalar yürütülmeye devam edecektir.

    Bu doğrultuda, başta On İkinci Kalkınma Planı olmak üzere üst politika belgelerindeki ihtiyaçlar doğrultusunda hazırlanan Kurumumuz 2024-2028 Stratejik Planı; “Ülkemizde işgücü piyasası politikalarının belirlenmesi ve uygulanmasına öncülük etmek ve güçlü bir teknolojik altyapıyla işgücü piyasası hizmetlerinin sunulmasında dünyada lider kurumlardan olmak” bakış açısı ile ülkemizin yeni vizyonuna katkıda bulunacaktır.

    İŞKUR 2024-2028 Stratejik Planının ülkemize hayırlı olmasını diler, başta görüş ve önerilerini bizimle paylaşan bütün paydaşlarımız olmak üzere Planın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ederim.

    Samet GÜNEŞ

    Genel Müdür

  • A1- İstihdam hizmetlerini işgücü piyasası ihtiyaçları doğrultusunda iyileştirmek ve geliştirmek

    A2- Özel politika gerektiren grupların işgücü piyasasına katılımını ve istihdamını artırmak

    A3- İşyeri ve eğitim kurumlarına sunulan rehberlik hizmetlerini işgücü piyasası ihtiyaçları doğrultusunda geliştirmek

    A4- Pasif istihdam programlarını daha kapsayıcı olacak şekilde uygulamak ve geliştirmek

    A5- Sunulan hizmetlerin daha etkin yürütülebilmesi için kurumsal kapasiteyi güçlendirmek

  • H1.1- Özel sektörde işe yerleştirilmesine aracılık edilen kişi sayısını artırmak

    H1.2- Aktif işgücü programları katılımcı sayısını artırmak

    H1.3- Dijital ve yeşil dönüşüm (ikiz dönüşüm) kapsamında aktif işgücü programları düzenlemek

    H2.1- Özel sektörde işe yerleştirilmesine aracılık edilen kadın sayısını artırmak  

    H2.2- Özel sektörde işe yerleştirilmesine aracılık edilen genç (15-24) sayısını artırmak

    H2.3- NEET potansiyeli olan gençlerin işgücü piyasasına katılımlarına yönelik programları arttırmak

     H2.4- Engelli istihdamını artırmak

    H2.5- Hane bazlı hizmet sunumunu artırmak

    H3.1- Ziyaret edilen özel sektör işyeri sayısını ve ziyaretlerin etkililiğini artırmak

    H3.2- Ziyaret edilen eğitim kurumu (orta öğretim-yükseköğretim) sayısını ve ziyaretlerin etkililiğini arttırmak

    H4.1- Pasif istihdam programlarının etkinleştirilmesi ve yeni programların geliştirilmesine yönelik İşsizlik Sigortası Fonu’ndan yararlanma şartlarının kolaylaştırılmasına ilişkin çalışmalar yapmak

    H4.2- Pasif istihdam programlarının başvuru süreçlerini ve takibini kolaylaştırmak, sonuçlanma sürelerini kısaltmak ve daha çok hizmeti dijital ortama taşımak

    H5.1- Uluslararası kuruluşlarla ilişkileri ve işbirliğini geliştirmek, karşılıklı öğrenme ve gelişim platformlarını etkin şekilde kullanmak

    H5.2- İnsan kaynaklarının mesleki yetkinliğini geliştirmek ve niteliğini artırmak

     H5.3- Kurum hizmetlerinin tanınırlığı artırılacaktır

    H5.4- Kurumun teknolojik ve istatistiki alt yapısını güçlendirmek

     H5.5- Kurumun fiziki altyapısını geliştirmek

  • Performans programı bir kamu idaresinin stratejik planında yer alan orta vadeli amaç ve hedeflerini yıllık dönemlere dönüştürür. Her yıl için hazırlanan program idarenin ilgili yıla ilişkin öncelikli stratejik amaç ve hedeflerini, performans hedeflerini, bu hedeflere ulaşmak için yürütecekleri faaliyetler ile bunların kaynak ihtiyacını ve performans göstergelerini içerir.

  • Kamu idareleri hesap verme sorumluluğu çerçevesinde, her yıl faaliyet raporu hazırlar. Faaliyet raporlarında idarenin teşkilat yapısı, kaynakları ile temel ilke ve politikalarına, stratejik plan ve performans programı uyarınca yürütülen faaliyet ve projelerine yer verilir. Performans programında yer alan performans ve bütçe hedef ve gerçekleşme durumu ile meydana gelen sapmaların nedenlerine, diğer performans bilgilerine ve bunlara ilişkin değerlendirmeler raporun esasını oluşturur. Aynı zamanda faaliyet raporunda orta ve uzun vadeli hedeflere ulaşılabilmesi sürecinde teşkilat yapısı, teknolojik kapasite gibi unsurlar açısından içsel bir durum değerlendirmesi yapılır. İdarenin üstün ve zayıf yanlarına ve idarenin faaliyet ve hedefleriyle ilgili gelecek yıllardaki öngörülerine yer verilir.

    Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü faaliyet raporlarını aşağıda bulabilirsiniz:

      Henüz eklenmemiş

Kurum ile iletişim

http://www.iskur.gov.tr/

Görüşlerinizi bizimle paylaşın

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü stratejik planları, performans programları ve faaliyet raporları ile ilgili görüşünüzü kurumun ilgili birimine iletebilirsiniz.

Hızlı Erişim

[Merkezi İdareler]

[Devlet Üniversiteleri]

[Mahalli İdareler]

[KİT'ler]