Türk Standartları Enstitüsü

Kurum misyonu

Ülkemizin Rekabet Gücünü Artırmak, Ulusal ve Uluslararası Düzeyde Ticaretini Kolaylaştırmak ve Toplumun Yaşam Düzeyini Yükseltmek için; Standardizasyon ve Uygunluk Değerlendirme faaliyetlerini Tarafsız, Bağımsız, Etkin ve Güvenilir olarak sağlamaktır.

Kurum vizyonu

Hizmetlerimizde, Ulusal, Bölgesel ve Uluslararası alanda Tercih Edilen, Yönlendirici ve Lider Bir Kuruluş olmaktır.

Stratejik Yönetim

  • Stratejik Plan Sunuş
  • Stratejik Amaçlar
  • Stratejik Hedefler
  • Performans Programları
  • Faaliyet Raporları
  • Türk Standartları Enstitüsü olarak, sürdürülebilir kalkınmanın ve rekabetin ön planda olduğu günümüz koşullarında, daha etkin, çevik ve öncü bir kurum olma hedefiyle yola çıktık. Ülkemizin sanayi ve teknoloji alanındaki gelişimine katkı sağlamak, uluslararası rekabet gücümüzü artırmak ve toplumun refahına katkıda bulunmak için kararlı bir şekilde çalışıyoruz. Dönüşüm ve gelişim için güçlü bir temel oluşturmasını öngördüğümüz 2024-2028 yıllarını kapsayan stratejik planımızda, sürdürülebilirlik ve dijital dönüşüm alanlarında sunduğumuz standardizasyon, uygunluk değerlendirme ve eğitim faaliyetlerimizle Türkiye'nin uluslararası alanda rekabet gücünü artırmayı, yeşil ve dijital dönüşümde öncü rol oynamayı hedefliyoruz. Millî Teknoloji Hamlesi vizyonuyla ve On İkinci Kalkınma Planı politika ve önceliklerini yansıtan bir anlayışla; sektörel ve tematik strateji belgeleri, ulusal ve uluslararası endüstriyel analizler ve trendlerin değerlendirilmesi neticesi ve paydaşlarımızın beklentileri çerçevesinde belirlenen amaç ve hedeflerimizin başarısı, kurumsal kimliğimizin güçlendirilmesi, dijital olgunluk seviyemizin artırılarak müşterilere hizmet sunumumuzun daha etkin hale getirilmesi ve çalışan deneyimini ön planda tutarak işgücü yapımızın verimliliğinin artırılmasından geçmektedir. Bu planın başarıyla uygulanması için kararlılıkla çalışacağımıza inanıyorum. Türk Standartları Enstitüsü'nün daha da güçlenerek ilerlemesi ve topluma daha fazla değer katmasına rehberlik yapacak bu stratejik planın hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim.

    Mahmut Sami ŞAHİN

    Türk Standardları Enstitüsü Başkanı

  • AMAÇ 1: Endüstriyel dönüşümü yakalayan iş modelleri ile Uygunluk Değerlendirme sektöründe büyümek

    AMAÇ 2: Standardizasyon alanında daha interaktif ve sektör katılımını artıracak yaklaşımlar geliştirmek.

    AMAÇ 3: Stratejik işbirlikleri ile yeni alan açmaya ve iş hacmini artırmaya yönelik iş modelleri oluşturmak.

    AMAÇ 4: Tanıtım ve pazarlama faaliyetlerinin etkinliğini artırarak kurumsal kimliği daha güçlü kılmak.

    AMAÇ 6: Küresel ve rekabetçi olmak için yalın bir anlayışla operasyonel mükemmelliği sağlamak.

    AMAÇ 7: Çalışan deneyimini ve refahını ön planda tutan, yenilikçi bir insan kaynakları yönetim modelini işler hale getirmek.

  • H1.1 Teknoloji alanında Endüstriyel Varlıklar (OT), BT Sistemleri, Bağlı Ürünler (IoT) segmentlerinde verilecek hizmetlerin yeniden değerlendirilip sunulmasını sağlamak.

    H1.2 Sürdürülebilirlik ve iklim değişikliğiyle mücadele alanında sunulan hizmetleri artırmak.

    H1.3 Endüstriyel dönüşüme paralel, katma değerli ve nitelikli niş alanlara yönelim gerçekleştirmek.

    H1.4 Sunulan/sunulacak ürün ve hizmetlerde, projelerde iş geliştirme süreçlerini ve fayda/maliyet analizlerini metodolojik hale getirmek .

    H1.5 Kamunun uygunluk değerlendirme kuruluşu olmak.

    H2.1 Çok paydaşlı standardizasyon ekosistemini kurmak.

    H2.2 Uluslararası ve bölgesel standardizasyon kuruluşlarında stratejik iş birliklerini arttırmak.

    H3.1 Kritik saha ve hizmetlerde uygunluk değerlendirme alanında stratejik ortaklıklar / işbirlikleri kurmak.

     H3.2 İştiraklerle daha etkin-verimli bir iletişim ve koordinasyon mekanizması kurarak ortak projeler yürütmek.

    H3.3 Tematik alanlarda kamu kurum ve kuruluşları ile işbirliğini artırmak.

    H3.4 Dünya Bankası, EBRD, UNDP, AB gibi uluslararası kuruluşlarla kurumsal altyapı ve yeni işlere yönelik sürdürülebilirlik ve dijitalleşme temelinde tematik alanlarda teşvik ve hibelerden faydalanmak üzere projeler yapmak ve/veya katılımcı olmak.

    H4.1 Paydaş yönetimin etkinliğini ve etkililiğini artırmak.

    H4.2 Enstitü düzeyinde ‘‘Pazarlama ve Satış Stratejisi ve Eylem Planı’’ oluşturmak.

    H4.3 Yıllık periyotlarda sektör ve hizmet bazında marka değeri, kurumsal algı, kurumsal imaj, tanınırlık, müşteri memnuniyeti ile ilgili mevcut durumun tespiti ve geliştirme önerilerini içeren çalışmalar yapmak.

    H4.4 Veri zekasını işleten Müşteri Deneyimi Yönetimini hayata geçirmek.

    H4.5 Pazar öngörü ve değerlendirme araştırmaları ile Enstitünün pazardaki gelişmeleri daha etkin takip etmesini sağlamak.

    H5.1 Yeni Nesil Dijital TSE Projesini geliştirmek ve iyileştirmek.

    H5.2 Çalışanların dijital beceri seviyelerini ve BT personelinin dijital yetkinliklerini geliştirmek.

    H5.3 Ortak veritabanı uygulaması geliştirmek ve bilgi güvenliği seviyesini takip etmek.

    H6.1 Kurumsal gelişim odaklı ve operasyonel mükemmellik temelinde sektörel entegrasyonun sağlanacağı organizasyonel yapıya geçmek.

    H6.2 Kurum kültürünü küresel vizyona uyarlamak.

    H6.3 Standardizasyon ve uygunluk değerlendirme alanlarında etkin bir oyuncu olabilmek adına mevzuat altyapısını güçlendirmek.

    H6.4 Eğitim hizmetlerinde çeşitliliği ve hizmet kalitesini artırmak.

    H6.5 İç Denetim ve İç Kontrol mekanizmalarının etkinliğini arttırmak.

    H7.1 İşgücü yapımızı küresel stratejilerimize göre gözden geçirmek ve verimliliğini arttırmak.

    H7.2 Liyakat ve yetkinliğin temel belirleyici olduğu, asgari niteliklerin bile üst seviyede tutulduğu bir çalışan profili yaklaşımı oluşturmak.

    H7.3 Çalışan aidiyetini ve motivasyonunu arttırıcı modern uygulamalar geliştirmek.

    H7.4 İşveren markası değerini yükseltmek.

  • Performans programı bir kamu idaresinin stratejik planında yer alan orta vadeli amaç ve hedeflerini yıllık dönemlere dönüştürür. Her yıl için hazırlanan program idarenin ilgili yıla ilişkin öncelikli stratejik amaç ve hedeflerini, performans hedeflerini, bu hedeflere ulaşmak için yürütecekleri faaliyetler ile bunların kaynak ihtiyacını ve performans göstergelerini içerir.

  • Kamu idareleri hesap verme sorumluluğu çerçevesinde, her yıl faaliyet raporu hazırlar. Faaliyet raporlarında idarenin teşkilat yapısı, kaynakları ile temel ilke ve politikalarına, stratejik plan ve performans programı uyarınca yürütülen faaliyet ve projelerine yer verilir. Performans programında yer alan performans ve bütçe hedef ve gerçekleşme durumu ile meydana gelen sapmaların nedenlerine, diğer performans bilgilerine ve bunlara ilişkin değerlendirmeler raporun esasını oluşturur. Aynı zamanda faaliyet raporunda orta ve uzun vadeli hedeflere ulaşılabilmesi sürecinde teşkilat yapısı, teknolojik kapasite gibi unsurlar açısından içsel bir durum değerlendirmesi yapılır. İdarenin üstün ve zayıf yanlarına ve idarenin faaliyet ve hedefleriyle ilgili gelecek yıllardaki öngörülerine yer verilir.

    Türk Standartları Enstitüsü faaliyet raporlarını aşağıda bulabilirsiniz:

      Henüz eklenmemiş

Kurum ile iletişim

http://www.tse.org.tr/

Necatibey Cad., No: 112, 06100, Bakanlıklar/ANKARA

Görüşlerinizi bizimle paylaşın

Türk Standartları Enstitüsü stratejik planları, performans programları ve faaliyet raporları ile ilgili görüşünüzü kurumun ilgili birimine iletebilirsiniz.

Hızlı Erişim

[Merkezi İdareler]

[Devlet Üniversiteleri]

[Mahalli İdareler]

[KİT'ler]