2011-2015 dönemi Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü (KEGM) Stratejik planı

  • Stratejik Plan Sunuş
  • Stratejik Amaçlar
  • Stratejik Hedefler
  • Performans Programları
  • Faaliyet Raporları
  • Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, 1997 yılında kuruluşundan bugüne Can Kurtarma, Gemi Kurtarma ve Seyir Yardımı hizmet halkalarına Gemi Trafik Hizmetleri, Deniz Haberleşmesi ile son olarak Kılavuzluk ve Römorkaj Hizmeti ilavesiyle hizmet çeşitliliğini artırarak istikrarlı büyümesini sürdürmüş bir Kamu İktisadi Kuruluşudur.

    Kuruluşun verdiği hizmetler, esas itibariyle “emniyet” temelli olup uluslararası nitelik ve standartlardadır. Deniz ticaretinin ülke ekonomilerinde gittikçe artan vazgeçilmez önemi, buna bağlı olarak gemi boyutlarında, adetlerinde ve taşınan tehlikeli yüklerdeki artış seyir güvenliği ihtiyaçlarını artırmakla birlikte kuruluşumuzun iktisadi yapısıyla da söz konusu hizmetleri dengeli götürmek mecburiyeti bulunmaktadır. Bu bağlamda; kuruluşumuzun bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada varlığını ve gelişimini ekonomik ve sosyal ihtiyaçlara uygun, verimlilik esasına göre sürdürebilmesi için, olaylar ve gelecek tasarımıyla ilgili çok boyutlu ve stratejik düşünme ve sistematik olarak bu yapıyı tesis etme sorumluluğu bulunmaktadır.

    Kuruluşumuzun 2011-2015 Stratejik Planının 2014-2015 yıllarının güncelleme çalışmaları tamamlanmış ve Kalkınma Bakanlığının onayıyla yürürlüğe girmiştir. Katılımcı ve hesap vermeye esas sistemli bir yapının önemli bir aracı olmak üzere hazırlanan bu stratejik planın tüm kurum çalışanları tarafından benimsenerek, iş, eylem ve planların bu çerçeve dokümana uygunluğu sağlanmalıdır.

    Salih ORAKCI

    Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür

  • A1- Tüm denizlerimizde seyir emniyetini artırmak.

    A2- Kurtarılan gemilerden kaynaklanan kirliliğin sınırlandırılması ve giderilmesi için imkanların artırılması.

    A3- İstihdam edilen nitelikli personele gerekli eğitimleri vermek.

  • H1.1- 2015 yılı itibari ile Filomuzun kurtarma gemilerini ihtiyaçlara uygun olarak Fi-Fi 1, Fi-Fi 2, Fi-Fi 3 klaslarına (çeki güçleri ~ 200 ton, pompaların toplam kapasitesi 2400 m³/h ~ 9600 m³/h, 120 ~150 m yatay püskürtme mesafesi, 45~70 m dikey püskürtme mesafesi) yükseltmek, 1~10 bofor hava ve deniz koşullarında can kurtarma operasyonları yapabilmek ve gemilere kılavuz verebilmek.

    H1.2- Deniz Haberleşmesinde, 2011 yılı itibari ile temin edilecek alıcı ve vericiler sayesinde anten kazancının yükseltilerek kapsama alanının genişletilmesi, vericilerin çıkış gücünün düşürülerek enerji tasarrufu sağlanması ile MF-HF bandında kaliteli, hızlı ve etkin haberleşmeyi sağlamak.

    H1.3- 2012 yılı itibari tüm seyir yardımcılarının uzaktan izlenmesini tamamlayarak seyir yardımcılarının çalışabilirlik oranını IALA kriterlerine uygun % 99,80 seviyesinde sürdürmek, e-navigation konseptine uygun hale getirmek.

    H1.4- 2015 yılı itibariyle Deniz tehlike emniyet haberleşme altyapısının ve kapsama alanının iyileştirilmesi için 25-30 mil mesafeli VHF istasyonlarının Karadeniz, Ege ve Akdeniz bölgelerine tesis edilmesi.

    H2.1- 2011 yılı itibari ile kurtarılan gemilerden kaynaklanan deniz yüzeyindeki yağ, yakıt gibi petrol türevi atıkları kendi bünyesinde toplayıp ısıtarak transfer yapma imkânını artırmak.

    H3.1- 2015 yılı sonuna kadar 6000 kişiye eğitim verilmesi.

  • Performans programı bir kamu idaresinin stratejik planında yer alan orta vadeli amaç ve hedeflerini yıllık dönemlere dönüştürür. Her yıl için hazırlanan program idarenin ilgili yıla ilişkin öncelikli stratejik amaç ve hedeflerini, performans hedeflerini, bu hedeflere ulaşmak için yürütecekleri faaliyetler ile bunların kaynak ihtiyacını ve performans göstergelerini içerir.

  • Kamu idareleri hesap verme sorumluluğu çerçevesinde, her yıl faaliyet raporu hazırlar. Faaliyet raporlarında idarenin teşkilat yapısı, kaynakları ile temel ilke ve politikalarına, stratejik plan ve performans programı uyarınca yürütülen faaliyet ve projelerine yer verilir. Performans programında yer alan performans ve bütçe hedef ve gerçekleşme durumu ile meydana gelen sapmaların nedenlerine, diğer performans bilgilerine ve bunlara ilişkin değerlendirmeler raporun esasını oluşturur. Aynı zamanda faaliyet raporunda orta ve uzun vadeli hedeflere ulaşılabilmesi sürecinde teşkilat yapısı, teknolojik kapasite gibi unsurlar açısından içsel bir durum değerlendirmesi yapılır. İdarenin üstün ve zayıf yanlarına ve idarenin faaliyet ve hedefleriyle ilgili gelecek yıllardaki öngörülerine yer verilir.

    faaliyet raporlarını aşağıda bulabilirsiniz:

Performans Programları
Faaliyet Raporları

Hızlı Erişim

Yürürlükteki Stratejik Planlar

[Merkezi İdareler]

[Devlet Üniversiteleri]

[Belediyeler]

[İl Özel İdareleri]

[KİT'ler]

Hazırlanan Stratejik Planlar

[Merkezi İdareler]

[Devlet Üniversiteleri]