2016-2020 dönemi Türkiye Adalet Akademisi Stratejik planı

  • Stratejik Plan Sunuş
  • Stratejik Amaçlar
  • Stratejik Hedefler
  • Performans Programları
  • Faaliyet Raporları
  • Kamu yönetiminde önemli değişiklikler getiren 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile kamu idarelerine süreç odaklı yönetim anlayışının bir gereği olan stratejik plan hazırlama ve performans esaslı bütçe sistemine geçme yükümlülüğü getirilmiştir.

    Kamu kurumlarının temel amacı topluma en etkili hizmeti en verimli şekilde sunmaktır. Bu da kaynakların etkili ve verimli kullanılmasıyla mümkündür. Stratejik yönetim anlayışının önemli yeniliklerinden biri olan ve kamu kaynaklarının daha verimli ve akılcı kullanımını ön plana çıkaran stratejik planlar ile kamu kurumları geleceğe yönelik daha gerçekçi planlar yapabilme fırsatını elde etmektedirler.

    Türkiye Adalet Akademisi, adli, idari ve askerî yargı hâkim ve savcıları, avukat ve noterler ile adalet hizmetlerine yardımcı personelin meslek öncesi ve meslek içi eğitimi ve gelişmesi için, ulusal ve uluslararası alanlarda meydana gelen güncel hukuki gelişmeleri izleyerek, meslek öncesi ve meslek içi eğitimleri planlamakta ve gerçekleştirdiği bilimsel araştırma ve etkinliklerle hukuk ve yargı sisteminin işleyişiyle ilgili çeşitli aktüel sorunların tartışılmasına, yürüttüğü uluslararası projeler ve ikili işbirliği çalışmaları ile ülke deneyimlerinin paylaşılmasına ve çözüm önerilerinin geliştirilmesine çaba göstermekte; hukuk ve adalet alanında bilgi ihtiyacının karşılanmasına katkı sağlamak amacıyla çıkardığı yayınları yargı mensuplarının ve diğer hukukçuların yararlanmasına sunmaktadır.

    2016-2020 yıllarını kapsayan stratejik planımızda belirlenen amaç ve hedeflere ulaşmadaki başarıyı, performans ölçütleri aracılığıyla sürekli olarak izleyecek ve sonuçlarını kamuoyuyla paylaşacak olmamız mevzuatlarla öngörülmesinin yanı sıra yurttaşların bilgi edinme hakkına duyduğumuz saygının, katılımcı ve şeffaf yönetim anlayışımızın bir gereği olarak da gerçekleştireceğimizi ifade etmek isterim.

    30 Nisan 2015 tarihli “Kamu İdarelerince Hazırlanacak Stratejik Planlara Dair Tebliğ” gereğince “Onuncu Kalkınma Planı” çerçevesinde katılımcı bir anlayışla hazırlanan stratejik planda, özverili çalışmalarıyla büyük katkılar sağlayan Akademi yönetici ve çalışanları ile destek ve ilgilerini esirgemeyen kurum, kuruluş ve kurullar ile tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunarım.

    Yılmaz AKÇİL

    Danıştay Üyesi

    Akademi Başkanı

  • A1-Yargı profesyonellerinin mesleki yetkinliğini geliştirmek

    A2-Akademinin ulusal ve uluslararası alanda işbirliği yapma kapasitesi ile bilimsel etkinliğini geliştirmek

    A3-Kurumsal kapasiteyi geliştirmek

  • H.1.1- Meslek Öncesi Eğitimi, İhtiyaçlara Uygun Olarak Proaktif Şekilde Yönetmek

    H.1.2- Yönetici ve Eğiticilerin Yetkinliğini Geliştirmek

    H.1.3- Adayların Sosyal ve Kültürel Yönden Gelişimini Sağlamak

    H.1.4- Hukuk ve Adalet Alanında Çalışanlara Verilen Meslek İçi ve Hizmet İçi Eğitimleri Çoğaltmak ve Genişletmek

    H.1.5- 2018 Yılı Sonuna Kadar Yargı Profesyonellerine Uzmanlık Eğitimini Etkin Hale Getirmek

    H.2.1- Ulusal ve Uluslararası Alanda İşbirliği Yapma Kapasitesini Geliştirmek

    H.2.2- Ulusal ve Uluslararası Alanda Proje Yapma Kapasitesini Geliştirmek

    H.2.3- İnsan Hakları Biriminin Etkinliğini Artırmak

    H.2.4- Adalet ve Hukuk Alanında Yaşanan Sorunlarla İlgili Çözüm Önerileri Geliştirmek

    H.2.5- Yayınlarda Uluslararası Standardı Yakalayarak Sürdürülebilirliği Sağlamak

    H.2.6- Adalet ve Hukuk Alanında Danışmanlık Hizmetini Etkinleştirmek, Yüksek Lisans ve Doktrora Hizmeti Sunmak

    H.3.1- Performans ve Verimliliği Teşvik Eden Bir Kurum Kültürü Oluşturmak

    H.3.2- İç Kontrol Sisteminin Kurumsal Kültür Haline Getirilmesini Sağlamak 1

    H.3.3- Medya ve Halkla İlişkilerin Etkin ve Verimli Bir Şekilde Yürütülmesinde Gelişme Sağlamak

    H.3.4- Yerleşkenin Fiziki Kapasitesini İyileştirmek

    H.3.5- Yerleşkenin Bilgi ve İletişim Teknolojileri İle İnovasyon Kapasitesini Geliştirmek

    H.3.6- İç Denetim Kültürünün Yerleşmesini Sağlamak

  • Performans programı bir kamu idaresinin stratejik planında yer alan orta vadeli amaç ve hedeflerini yıllık dönemlere dönüştürür. Her yıl için hazırlanan program idarenin ilgili yıla ilişkin öncelikli stratejik amaç ve hedeflerini, performans hedeflerini, bu hedeflere ulaşmak için yürütecekleri faaliyetler ile bunların kaynak ihtiyacını ve performans göstergelerini içerir.

  • Kamu idareleri hesap verme sorumluluğu çerçevesinde, her yıl faaliyet raporu hazırlar. Faaliyet raporlarında idarenin teşkilat yapısı, kaynakları ile temel ilke ve politikalarına, stratejik plan ve performans programı uyarınca yürütülen faaliyet ve projelerine yer verilir. Performans programında yer alan performans ve bütçe hedef ve gerçekleşme durumu ile meydana gelen sapmaların nedenlerine, diğer performans bilgilerine ve bunlara ilişkin değerlendirmeler raporun esasını oluşturur. Aynı zamanda faaliyet raporunda orta ve uzun vadeli hedeflere ulaşılabilmesi sürecinde teşkilat yapısı, teknolojik kapasite gibi unsurlar açısından içsel bir durum değerlendirmesi yapılır. İdarenin üstün ve zayıf yanlarına ve idarenin faaliyet ve hedefleriyle ilgili gelecek yıllardaki öngörülerine yer verilir.

    faaliyet raporlarını aşağıda bulabilirsiniz:

Performans Programları
Faaliyet Raporları

Hızlı Erişim

Yürürlükteki Stratejik Planlar

[Merkezi İdareler]

[Devlet Üniversiteleri]

[Belediyeler]

[İl Özel İdareleri]

[KİT'ler]

Hazırlanan Stratejik Planlar

[Merkezi İdareler]

[Devlet Üniversiteleri]