2016-2020 dönemi Karabük Üniversitesi Stratejik planı

  • Stratejik Plan Sunuş
  • Stratejik Amaçlar
  • Stratejik Hedefler
  • Performans Programları
  • Faaliyet Raporları
  • Üniversiteler, toplumların önünü açan, onların ufuk çizgilerini belirleyen, öncelikli olarak bulundukları bölge insanına, ülkeye ve evrensel anlamda tüm insanlığa artı değer katmak için bilimsel veriler ışığında çalışan en seçkin eğitim kurumları olmuştur.

    2007 yılında kurulan Karabük Üniversitesi yükseköğretimin gereklerine ve planlı bir yönetim anlayışına uygun olarak amaç ve hedeflerini belirleyip bu doğrultuda değişmekte ve gelişmektedir.

    Değişim ve gelişim çalışmasının en önemli halkasını stratejik planlama çalışması oluşturmaktadır.

    Karabük Üniversitesi; bölgesi, ülkesi ve dünya ile bütünleşen, ulusal ve uluslararası tanınırlık ile ARGE ve alt yapı süreçlerine önem veren, üniversite sanayi işbirliğinde model olan, kurumsallaşan, bilgiyi topluma yayan, sosyal-kültürel faaliyetleri teşvik eden ve günlük yaşamın her alanında etkili, sürükleyici bir güç olarak önemli bir misyon üstlenmektedir. Bu misyonu ile Karabük Üniversitesi, yetiştirdiği eğitim düzeyi yüksek, nitelikli ve lider insanlarla bölgesinin ve ülkenin refah düzeyinin artırılmasına katkı sağlamaktadır. Bu hizmetlerimizin, Karabük Halkının katkıları ve sahiplenmesi ile hız kesmeden devam edeceğine inanıyoruz.

    Karabük Üniversitesi mevcut altyapısını her alanda hızla geliştirerek Türkiye’de öne çıkan, tercih edilen ve dünyada tanınan bir üniversite olma vizyonunu benimsemiştir. Belirtilen vizyon kapsamında 2009-2025 dönemine ilişkin hazırlanan gelişim planı ile uyumlu olmasına özen gösterilen ikinci stratejik planı hazırlayarak uygulamaya koymuştur.

    2016-2020 Dönemi Stratejik Planımız, önümüzdeki beş yılda yapmayı hedeflediğimiz temel faaliyetlerin ve hayata geçirmeyi hedeflediğimiz projelerin yol haritası niteliğindedir. Stratejik plan hazırlık süreci katılımcılık anlayışı ile yürütülmüş, pek çok farklı çalışma ile tüm paydaşların görüşleri alınmış ve değerlendirilmiştir.

    Stratejik Plan Kurulu’na gerekli alt yapıyı sağlayan fakülte, enstitü, yüksekokul ve meslek yüksekokulu stratejik planlama kurullarına, çalışmalara katkı sağlayan tüm akademisyenlerimize, idari çalışanlarımıza, öğrencilerimize ve dış paydaşlarımıza en içten teşekkürlerimi sunuyorum.

    Üniversitemizin stratejik planının uygulanması ve hedeflere ulaşılmasıyla daha güçlü, dinamik ve öncü bir üniversite yaratacağımızın inancıyla; sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

    Prof. Dr. Burhanettin UYSAL REKTÖR

  • A1- Nitelikli Eğitim Vermek ve Başarılı Öğrencileri Çekmek

    A2- Ar-Ge Altyapı ve Süreçlerini İyileştirmek

    A3- Öğrenci, Çalışan ve Diğer Paydaşlara Yönelik Sosyal, Kültürel, Sanatsal, Sportif, Mesleki Faaliyet ve Süreçleri Geliştirmek

    A4- Ulusal ve Uluslararası Tanınırlığımızı Artırmak

    A5- İdari ve Yönetim Süreçlerinin İyileştirmek

  • H1.1- 2020 yılına kadar 4 programın akreditesini sağlamak

    H1.2- Girişimci öğrenciler yetiştirmek

    H1.3- Web tabanlı eğitim teknolojilerini örgün eğitimi destekleyen bir unsur olarak yaygınlaştırmak

    H1.4- Akademik personel/öğrenci sayısını Türkiye ortalamasına yaklaştırmak

    H1.5-  Akademik programların ve ders içeriklerinin ihtiyaçlar dikkate alınarak belli periyodlarla güncellenmesini sağlamak

    H1.6-  Eğitim öğretim için gerekli fiziki alanları ve araçları geliştirmek

    H1.7-  Yabancı dilde eğitim verilen program ve derslerin sayısını ve niteliğini artırmak

     

    H2.1- Nitelikli Yayın Sayısını Arttırmak

    H2.2- Ar-Ge Altyapı ve Potansiyelini Güçlendirmek

    H2.3- Proje finansman ve fonlarının etkin kullanımı

     

    H3.1- Sosyal, kültürel, sportif, sanatsal ve mesleki faaliyetleri geliştirmek ve yaygınlaştırmak

    H3.2- Sosyal, kültürel, sportif, sanatsal ve mesleki faaliyetler memnuniyet oranlarını artırmak

    H3.3- Sosyal, kültürel, sportif, sanatsal ve mesleki faaliyetler için gerekli alt yapıyı geliştirmek ve aktif kullanımını sağlamak

     

    H4.1- Sivil toplum ve sektörle ilişkileri geliştirmek

    H4.2- Üniversite iletişim ve tanıtım stratejilerinin geliştirilmesi

    H4.3- Uluslararası öğrencilerle iletişimi güçlendirmek

    H4.4- Dış paydaşlarla protokole dayalı ve AB projeleri kapsamında ilişkilerin geliştirilmesi

     

    H5.1- Hizmet içi eğitim olanaklarının geliştirilmesi ve görevde yükselme imkânlarının artırılması

    H5.2- Üniversitemizde süreç yönetimini etkinleştirerek yetki ve sorumlulukları belirlemek

    H5.3- Katılımcı, şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim anlayışını kurumsallaştırmak

    H5.4- Personel motivasyonunu artırmak

     

  • Performans programı bir kamu idaresinin stratejik planında yer alan orta vadeli amaç ve hedeflerini yıllık dönemlere dönüştürür. Her yıl için hazırlanan program idarenin ilgili yıla ilişkin öncelikli stratejik amaç ve hedeflerini, performans hedeflerini, bu hedeflere ulaşmak için yürütecekleri faaliyetler ile bunların kaynak ihtiyacını ve performans göstergelerini içerir.

  • Kamu idareleri hesap verme sorumluluğu çerçevesinde, her yıl faaliyet raporu hazırlar. Faaliyet raporlarında idarenin teşkilat yapısı, kaynakları ile temel ilke ve politikalarına, stratejik plan ve performans programı uyarınca yürütülen faaliyet ve projelerine yer verilir. Performans programında yer alan performans ve bütçe hedef ve gerçekleşme durumu ile meydana gelen sapmaların nedenlerine, diğer performans bilgilerine ve bunlara ilişkin değerlendirmeler raporun esasını oluşturur. Aynı zamanda faaliyet raporunda orta ve uzun vadeli hedeflere ulaşılabilmesi sürecinde teşkilat yapısı, teknolojik kapasite gibi unsurlar açısından içsel bir durum değerlendirmesi yapılır. İdarenin üstün ve zayıf yanlarına ve idarenin faaliyet ve hedefleriyle ilgili gelecek yıllardaki öngörülerine yer verilir.

    faaliyet raporlarını aşağıda bulabilirsiniz:

Performans Programları
Faaliyet Raporları

Hızlı Erişim

Yürürlükteki Stratejik Planlar

[Merkezi İdareler]

[Devlet Üniversiteleri]

[Belediyeler]

[İl Özel İdareleri]

[KİT'ler]

Hazırlanan Stratejik Planlar

[Merkezi İdareler]

[Devlet Üniversiteleri]