2008-2010 dönemi İstanbul Teknik Üniversitesi Stratejik planı

  • Stratejik Plan Sunuş
  • Stratejik Amaçlar
  • Stratejik Hedefler
  • Performans Programları
  • Faaliyet Raporları
  • Başarı ile bir uğraşı bitiren taraf, daha uzun erimli stratejik planı olan ve onu uygulayan taraftır. Her birimi, katılımcılık ve açıklık esasına dayalı olarak kendi planlamasını, genel stratejik hedefler içerisine yerleştiren İTÜ, çalışanlarına ve onların fikirlerine değer veren, kişilik yapısını korurken, yüzyıllardır çağdaş olmayı başarmıştır; izlemesi gereken doğrultuyu ve göreli öncelikleri doğru belirlemiştir.

    Toplumsal sorumluluğunun ve topluma öncülük görevinin bilincinde olarak, girişimci, katılımcı, yenilikçi, dünya ile işbirliği içinde gençleri, eğitim düzeyinden ödün vermeksizin yetiştiren, kendi kaynaklarını kendi geliĢtirme yolunda önemli çaba gösteren bir devlet üniversite olabilmekten dolayı gurur duymaktadır.

    Gerçek araştırma ve geliştirmenin yapılabildiği bir ortamı sürekli iyileştirme amacı olan İTÜ, Büyük Merkez Laboratuarları kapsamında malzeme ve nano teknolojilere yönelik girişimlerini daha ileriye taşımak, uydu haberleşme, havacılık, mekatronik konularında ileri araştırma olanaklarını daha üst düzeylere çıkarmak amacındadır.

    Uluslararası işbirliğini yaygınlaştıran İTÜ, KKTC’de kendi bütünleri olan yeni alanlarda ve disiplinlerarası konularda birimler kurma aşamasındadır. Kuruluş sürecinin altı yılda tamamlanması tasarlanan bu girişim; İTÜ, Ülkemiz ve KKTC için büyük önem taşımaktadır. İTÜ önümüzdeki dönemde gerçekleşebilecek çok büyük atılımların eşiğinde bir kurum olarak bunlara uyum sağlayacak yeni bir yapılanma modeli üzerinde de hazırlık yapmaktadır.

    İnsana yatırıma önem veren İTÜ, hepsi deneyim sahibi çalışanları için toplumla bütünleşmiş yaşayan çağdaş yerleşkeler oluşturma konusunda yol almış, almaya da devam etmekte, tüm araştırmacılarını onlara yetecek düzeye getirmiş gelişen yerleşkeler içinde toplamaya odaklanmıştır.

    İTÜ kendi kaynaklarını yaratırken mezunlarına daha çok ulaşmayı, onlarla etkileşim içinde olmayı istemektedir. Dernek ve Vakıfları bir çatı altında toplayacak Mezunlar Lokali ile emeklilerimizin İTÜ’ye katkılarını sürdürebileceği Mezunlar Yurdu bu yöndeki yeni iki hedeftir.

    Prof.Dr. Faruk KARADOĞAN
    Rektör

  • Performans programı bir kamu idaresinin stratejik planında yer alan orta vadeli amaç ve hedeflerini yıllık dönemlere dönüştürür. Her yıl için hazırlanan program idarenin ilgili yıla ilişkin öncelikli stratejik amaç ve hedeflerini, performans hedeflerini, bu hedeflere ulaşmak için yürütecekleri faaliyetler ile bunların kaynak ihtiyacını ve performans göstergelerini içerir.

  • Kamu idareleri hesap verme sorumluluğu çerçevesinde, her yıl faaliyet raporu hazırlar. Faaliyet raporlarında idarenin teşkilat yapısı, kaynakları ile temel ilke ve politikalarına, stratejik plan ve performans programı uyarınca yürütülen faaliyet ve projelerine yer verilir. Performans programında yer alan performans ve bütçe hedef ve gerçekleşme durumu ile meydana gelen sapmaların nedenlerine, diğer performans bilgilerine ve bunlara ilişkin değerlendirmeler raporun esasını oluşturur. Aynı zamanda faaliyet raporunda orta ve uzun vadeli hedeflere ulaşılabilmesi sürecinde teşkilat yapısı, teknolojik kapasite gibi unsurlar açısından içsel bir durum değerlendirmesi yapılır. İdarenin üstün ve zayıf yanlarına ve idarenin faaliyet ve hedefleriyle ilgili gelecek yıllardaki öngörülerine yer verilir.

    faaliyet raporlarını aşağıda bulabilirsiniz:

Performans Programları
Faaliyet Raporları

Hızlı Erişim

Yürürlükteki Stratejik Planlar

[Merkezi İdareler]

[Devlet Üniversiteleri]

[Belediyeler]

[İl Özel İdareleri]

[KİT'ler]

Hazırlanan Stratejik Planlar

[Merkezi İdareler]

[Devlet Üniversiteleri]