2018-2022 dönemi Gençlik ve Spor Bakanlığı Stratejik planı

  • Stratejik Plan Sunuş
  • Stratejik Amaçlar
  • Stratejik Hedefler
  • Performans Programları
  • Faaliyet Raporları
  • Kurumumuz, yükseköğrenim gençliğinin öğrenimlerini kolaylaştırmak ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla ihtiyaç sahibi başarılı öğrencilere burs, talep eden öğrencilere kredi vermekte, çağın gereklerine uygun barınma, sağlıklı ve güvenli beslenme olanakları sağlamaktadır. Ayrıca; yurtlarımızda barınan öğrencilerin bedensel, zihinsel ve kültürel yönden gelişimlerine katkıda bulunmak, onları her türlü kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, aralarında birlik, beraberlik duygularını pekiştirmek ve kardeşlik bağlarını güçlendirmek, milli ve manevi duygularını geliştirmek amacıyla eğitsel, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler düzenlenmektedir.

    Bilindiği üzere 5018 sayılı Kamu Mali Yönetim ve Kontrol Kanunu ile idarenin etkin, verimli, şeffaf ve hesap verebilir yeni bir yönetim anlayışıyla hareket etme ilkesi benimsenmiştir. Bu kapsamda Genel Müdürlüğümüzce 2018-2022 yıllarını kapsayacak şekilde hazırlanan Stratejik Planın, bahsi geçen hizmetlerimizin hızlı ve etkin bir şekilde icra edilmesine vesile olacağı inancındayım.

    Kurumumuz için olduğu kadar elde edilecek sonuçlar bakımından ülkemiz gençliği için de büyük önem taşıyan Stratejik, Planın hedeflerine ulaşması konusunun takipçisi olacağımı belirtir, hazırlanmasında emeği geçen mesai arkadaşlarıma teşekkür eder ve Kurumumuza hayırlı olmasını dilerim.

                                                                                                          Sinan AKSU

                                                                                                          Genel Müdür

  • Performans programı bir kamu idaresinin stratejik planında yer alan orta vadeli amaç ve hedeflerini yıllık dönemlere dönüştürür. Her yıl için hazırlanan program idarenin ilgili yıla ilişkin öncelikli stratejik amaç ve hedeflerini, performans hedeflerini, bu hedeflere ulaşmak için yürütecekleri faaliyetler ile bunların kaynak ihtiyacını ve performans göstergelerini içerir.

      Henüz eklenmemiş
  • Kamu idareleri hesap verme sorumluluğu çerçevesinde, her yıl faaliyet raporu hazırlar. Faaliyet raporlarında idarenin teşkilat yapısı, kaynakları ile temel ilke ve politikalarına, stratejik plan ve performans programı uyarınca yürütülen faaliyet ve projelerine yer verilir. Performans programında yer alan performans ve bütçe hedef ve gerçekleşme durumu ile meydana gelen sapmaların nedenlerine, diğer performans bilgilerine ve bunlara ilişkin değerlendirmeler raporun esasını oluşturur. Aynı zamanda faaliyet raporunda orta ve uzun vadeli hedeflere ulaşılabilmesi sürecinde teşkilat yapısı, teknolojik kapasite gibi unsurlar açısından içsel bir durum değerlendirmesi yapılır. İdarenin üstün ve zayıf yanlarına ve idarenin faaliyet ve hedefleriyle ilgili gelecek yıllardaki öngörülerine yer verilir.

    faaliyet raporlarını aşağıda bulabilirsiniz:

      Henüz eklenmemiş

Performans Programları
    Henüz eklenmemiş
Faaliyet Raporları
    Henüz eklenmemiş

Hızlı Erişim

Yürürlükteki Stratejik Planlar

[Merkezi İdareler]

[Devlet Üniversiteleri]

[Belediyeler]

[İl Özel İdareleri]

[KİT'ler]

Hazırlanan Stratejik Planlar

[Merkezi İdareler]

[Devlet Üniversiteleri]