2019-2023 dönemi Afyon Kocatepe Üniversitesi Stratejik planı

  • Stratejik Plan Sunuş
  • Stratejik Amaçlar
  • Stratejik Hedefler
  • Performans Programları
  • Faaliyet Raporları
  • Stratejik planlama, kamu kurumlarının önceliklerinin belirlenerek uygulamaya geçirmenin önemli araçlarından biri olmasının yanında 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun 9. maddesi ile yasal bir zorunluluk haline getirilmiştir. Ülkemizin seçkin eğitim kurumları arasında yerini alma yolunda hızla ilerleyen Afyon Kocatepe Üniversitesi olarak geleceğin üniversitesini oluşturma hedefi ile çalışmalarımızın yönünü ve içeriğini belirleyen 2019-2023 Stratejik Plan’ı gelecekteki hedeflerimize ulaşılması adına ortak akılla oluşturulmuş bir yol haritasıdır.

    Afyon Kocatepe Üniversitesi 2019-2023 Stratejik Plan’ı, üniversitemizin orta ve uzun vadeli amaçlarını, temel ilke ve politikalarını, hedef ve önceliklerini, performans ölçütlerini ve bunlara ulaşmak için izlenecek yöntemler ile kaynak dağılımlarını içermektedir.

    2019-2023 Stratejik Plan’ı yol haritası iç ve dış paydaşlarla verimli ve yoğun bir birlikteliğin oluşması neticesinde Stratejik Planlama Ekibi tarafından 19.10.2018-14.11.2018 tarihleri arasında gerçekleştirilmiş olup Strateji Geliştirme Kurulunun uygun görüşü ile Afyon Kocatepe Üniversitesi Senatosuna sunulmuştur. Bu planı baz alacak biçimde üst yönetimin çizdiği vizyona bağlı amaçlar doğrultusunda üniversitemizin tabanına yayılan bir düsturla çalışmalar gerçekleştirilmiştir.

    Bu gibi birçok süreçten geçerek, ortak akılla oluşturulan 2019-2023 Stratejik Plan’ı, üniversitemiz misyonu ve vizyonu çerçevesinde dış paydaş, öğrenci ve akademik ve idari personelin değerlendirmelerini de dikkate alarak katılımcı bir anlayışla oluşturulmuştur. Değişim ve yeniliğe açık olarak hazırlanan 2019-2023 Stratejik Plan’ı, kamu kaynaklarının etkili, ekonomik ve verimli kullanılarak hedeflere ulaşılmasında üniversitemize rehber olacaktır.

    Afyon Kocatepe Üniversitesi 2019-2023 Stratejik Planının uygulanmasında tüm çalışanlarımızın sorumluluk bilinci ve ekip ruhuyla hareket edeceğine yürekten inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, Afyon Kocatepe Üniversitesini yeni ufuklara taşıyacak 2019-2023 Stratejik Planının hazırlanmasında özveri ile çalışan ve emeği geçen tüm çalışanlarımıza teşekkür eder, planın üniversitemize ve ilimize hayırlı olmasını dilerim.

    Prof. Dr. Mustafa SOLAK

    Rektör

  • A1- Uluslararası düzeyde eğitim-öğretim vermek

    A2- Bilimsel araştırma ve yayın yaparak bilgi üretmek

    A3- Paydaşlara katkı sağlayacak uygulama ve hizmet vermek

    A4- Kurumsal gelişimi sürdürmek

  • H1.1. Eğitim-öğretimin niteliğini sürekli iyileştirmek

    H1.2. Akademik personelin eğitici-öğretici niteliklerini geliştirmek

    H1.3. Üniversitenin uluslararası tanınırlığını artırmak

    H1.4. Eğitim-öğretim süreçlerinin kalitesini artırmak

    H2.1. Araştırmacı insan kaynağının yenilikçi ve nitelikli araştırma yapabilme kapasitesini artırmak 

    H2.2. Ülkemizin ve bölgemizin öncelikli alanlarına yönelik projeleri desteklemek

    H2.3. Paydaşları girişimciliğe ve inovasyona özendirmek ve desteklemek

    H2.4. Lisansüstü programların nitelik ve niceliklerinin artırılması

    H3.1. Topluma sunulan eğitim ve sertifika programlarını artırmak

    H3.2. Dış paydaşlarla işbirliğini artırmak

    H3.3. Mezunlarla ilişkileri güçlendirmek 

    H3.4. Paydaşların memnuniyetini sağlamak 

    H4.1. Yönetim yapısını güçlendirmek

    H4.2. İnsan kaynaklarını güçlendirmek

    H4.3. Mali kaynakları güçlendirmek 

    H4.4. Fiziki kaynakları güçlendirmek

  • Performans programı bir kamu idaresinin stratejik planında yer alan orta vadeli amaç ve hedeflerini yıllık dönemlere dönüştürür. Her yıl için hazırlanan program idarenin ilgili yıla ilişkin öncelikli stratejik amaç ve hedeflerini, performans hedeflerini, bu hedeflere ulaşmak için yürütecekleri faaliyetler ile bunların kaynak ihtiyacını ve performans göstergelerini içerir.

  • Kamu idareleri hesap verme sorumluluğu çerçevesinde, her yıl faaliyet raporu hazırlar. Faaliyet raporlarında idarenin teşkilat yapısı, kaynakları ile temel ilke ve politikalarına, stratejik plan ve performans programı uyarınca yürütülen faaliyet ve projelerine yer verilir. Performans programında yer alan performans ve bütçe hedef ve gerçekleşme durumu ile meydana gelen sapmaların nedenlerine, diğer performans bilgilerine ve bunlara ilişkin değerlendirmeler raporun esasını oluşturur. Aynı zamanda faaliyet raporunda orta ve uzun vadeli hedeflere ulaşılabilmesi sürecinde teşkilat yapısı, teknolojik kapasite gibi unsurlar açısından içsel bir durum değerlendirmesi yapılır. İdarenin üstün ve zayıf yanlarına ve idarenin faaliyet ve hedefleriyle ilgili gelecek yıllardaki öngörülerine yer verilir.

    faaliyet raporlarını aşağıda bulabilirsiniz:

Performans Programları
Faaliyet Raporları

Hızlı Erişim

Yürürlükteki Stratejik Planlar

[Merkezi İdareler]

[Devlet Üniversiteleri]

[Belediyeler]

[İl Özel İdareleri]

[KİT'ler]

Hazırlanan Stratejik Planlar

[Merkezi İdareler]

[Devlet Üniversiteleri]