2020-2024 dönemi Edremit Belediyesi (Balıkesir) Stratejik planı

Değerli Edremitliler,


31 Mart yerel seçimlerinde vatandaşlarımız büyük teveccüh göstererek, bizlere yetki vermiştir. Bu yetki ile çok iyi biliyoruruz ki, sorumluluğumuz daha da artmış, bizlere verilmiş olan emanetin değeri ve ağırlığı da daha büyük önem kazanmıştır. Üstlendiğimiz bu görev ile kimseyi ayırmadan, hiç kimseyi dışlamadan tüm vatandaşlarımızı kucaklayarak, Edremitliler’den aldışımız güç ve güven ile sizler için çalışmaya devam edeceğiz. Bu sorumluluk anlayışı ile güzel Edremit’imizde gerçekleştirmeyi düşündüğümüz yatırım ve hizmetlere yönelik kapsamlı bir yol haritası niteliğindeki 2020-2024 Stratejik Planımızı hazırladık.


Stratejik Planımızı mümkün olduğu kadar gerçekçi, ihtiyaca uygun ve vizyoner olarak oluşturduk. Temel amacımız, sadece günü kutarmak değil, Edremit’i geleceğe hazırlamak, özlediğimiz ve içinde yaşamaktan mutluluk duyduğumuz bir şehir haline getirmektir. Hazırladığımız 5 yıllık Stratejik Planda’da; İlçemizi geliştirip güzelleştirmeye, gelişen dünya ile birlikte günümüzün koşullarını iyi değerlendirip, halkımızın ihtiyaçlarını karşılayabilecek ve geleceğimize yön verecek projelerimizin adımlarını atmamızda yol haritamız olarak görüyoruz.


Stratejik Planı, halkın karar alma süreçlerine katılımını sağlamanın, ortak yaşam kültürünü geliştirmenin, sorgulanabilir, hesap verebilir bir anlayışın yansıması şeklinde kabul ediyoruz. Yerel yönetimlerin kaynaklarınıın eşitlikçi dağılımı ve etkin kullanımı başta olmak üzere farklılıkları gözeten bir belediyecilik anlayışını stratejik planımızdan başlayarak Belediyemizin tüm hizmet birimlerinin uygulamalarında hissedilir derecede dahil etmeye çalıştık.


Sizlere sunduğumuz Stratejik Plan’ın hazırlık ve geliştirme sürecinde emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma, paydaş olarak görüş ve önerilerini bizden esirgemeyen tüm kurum ve kuruluş temsilcilerine, Belediye meclisimizin değerli üyelerine ve Edremitli hemşerilerime teşekkür ediyorum. Tüm halkımızla el ele daha güçlü ve modern bir Edremit’i birlikte oluşturacağımıza yürekten inanıyorum. Stratejik Planımızın Edremit için hayırlı olmasını diliyorum.

Sevgi ve saygılarımla...

Edremit Belediye Başkanı
SELMAN HASAN ARSLAN

Performans Programları
Faaliyet Raporları

Hızlı Erişim

Yürürlükteki Stratejik Planlar

[Merkezi İdareler]

[Devlet Üniversiteleri]

[Belediyeler]

[İl Özel İdareleri]

[KİT'ler]

Hazırlanan Stratejik Planlar

[Merkezi İdareler]

[Devlet Üniversiteleri]