2010-2014 dönemi Adıyaman Üniversitesi Stratejik planı

  • Stratejik Plan Sunuş
  • Stratejik Amaçlar
  • Stratejik Hedefler
  • Performans Programları
  • Faaliyet Raporları
  • Adıyaman Üniversitesi, kuruluşuyla birlikte önce “10 Yıllık Gelişme Planı” ve ardından T.C. Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı’nın 4 Şubat 2008 tarih ve 405 sayılı yazılarıyla “2006 yılında kurulan 15 devlet üniversitesinin kampüs yerleşke planı ve gelişim planı hazırlamalarını” istemeleri üzerine “20 Yıllık Gelişme Planı” ile yola çıkmıştı. Bu planlar birer kitaba dönüştürülüp, üniversitenin bütün muhataplarına takdim edilmiş ve yüksek düzeyde bir ilgiyle karşılanmıştı. Her iki plan da Adıyaman Üniversitesi’nin politika geliştirme, kapasitesini güçlendirme, başarımını sürekli gözden geçirip iyileştirme, kaynaklarını belirlenen öncelikler ve hedefler doğrultusunda ekonomik bir biçimde kullanma ve şeffaf bir ortamda hesap verebilme amacına yönelik olarak hazırlanmıştı. Görüldüğü üzere, üniversitemiz daha baştan stratejik yönetim anlayış ve uygulamasına bağlı olarak kurulmuştur.

    Kalkınma planları, programlar, ilgili mevzuat ve benimsediğimiz temel ilkeler çerçevesinde geleceğe ilişkin Üniversitemizin misyonunu ve vizyonunu oluşturduk. Stratejik amaçlar ve ölçülebilir hedefler saptayarak, performansımızı önceden belirlenmiş olan göstergeler doğrultusunda ölçmek ve bu sürecin izlenilmesini ve değerlendirilmesini yapmak amacıyla katılımcı yöntemlerle 2010-2014 stratejik planını hazırladık. Stratejik plan sürecinde TÜBİTAK-TUSSİDE’den alınan danışmanlık hizmetlerinin çok değerli katkıları oldu.

    Hazırlanan 2010-2014 stratejik planı, Adıyaman Üniversitesi’nin orta ve uzun vadeli amaçlarını, temel ilke ve politikalarını, hedef ve önceliklerini, başarım göstergelerini, hedeflere ulaşmak için izlenecek yöntemler ile kaynak dağılımlarını içermektedir.

    Geleceğimizi, görmek istediğimiz düzeye taşımak için bir yol haritası olan stratejik plan Üniversitemizin vizyonu olan, “Evrensel değerleri temel alan, çağdaş, kaliteli ve uygulamalı eğitim-öğretim sunan, sağlık, tarım ve hizmet sektöründe bulunduğu bölgenin sosyo-ekonomik yapısını geliştiren ve tercih edilen saygın bir üniversite olmak” hedefine ulaşabilmemiz için büyük önem taşımaktadır.

    Bu planın başarıyla uygulanmasında tüm akademik ve idari personelimize büyük görevler düşmektedir. Planın hazırlanmasında emeği geçenlere ve planın uygulanması sürecinde katkı sağlayacak herkese teşekkür eder, saygılar sunarım.

    Prof. Dr. Mustafa GÜNDÜZ

    Adıyaman Üniversitesi Rektörü

  • A1- Araştırma ve eğitim faaliyetlerinin kalitesinin yükseltilmesi için fiziki alt yapıyı, kapalı mekanları ve sosyal donatıları geliştirmek

    A2- Ulusal ve uluslararası araştırma ve yayın sayısını arttırmak

    A3- Bölge kalkınmasına katkıda bulunmak

    A4- Öğrenci profilinin yerelden genele yayılması için sosyo-kültürel ve barınma-beslenme olanaklarını geliştirmek

    A5- Akademik ve idari personelin niteliğini arttırmak

    A6- Yurtiçi ve yurtdışı tanınırlığı arttırmak

    A7- Evrensel değerler doğrultusunda bireyler yetiştirerek ülkemizin istihdamında aranan mezunlar vermek

    A8- Üniversitemiz gelirlerinin arttırılması, çeşitlendirilmesi ve kaynak kullanım etkinliğini sağlamak

  • H1.1- 2014 yılına kadar üniversite yerleşke planını uygulamaya geçirmek

    H2.1- Ulusal ve uluslararası bilimsel toplantı ve aktivitelere katılım sayısı arttırılacaktır

    H3.1- Yaşam boyu eğitim faaliyetlerine önem vermek ve bölgenin eğitimine katkıda bulunmak

    H4.1- Öğrencilerimize sunulan sosyo-kültürel barınma-beslenme olanaklarını geliştirmek

    H5.1- Akademik ve idari personelin niteliğini, bilgi ve görgüsünü arttırmak

    H6.1- Yerel, ulusal ve uluslararası çevrelerde tanınırlığı arttırmak

    H7.1- Ülkemiz istihdamında aranan evrensel değerlerle donatılmış bireyler yetiştirmek

    H8.1- Üniversitemizin gelirlerinin her yıl arttırılması

  • Performans programı bir kamu idaresinin stratejik planında yer alan orta vadeli amaç ve hedeflerini yıllık dönemlere dönüştürür. Her yıl için hazırlanan program idarenin ilgili yıla ilişkin öncelikli stratejik amaç ve hedeflerini, performans hedeflerini, bu hedeflere ulaşmak için yürütecekleri faaliyetler ile bunların kaynak ihtiyacını ve performans göstergelerini içerir.

  • Kamu idareleri hesap verme sorumluluğu çerçevesinde, her yıl faaliyet raporu hazırlar. Faaliyet raporlarında idarenin teşkilat yapısı, kaynakları ile temel ilke ve politikalarına, stratejik plan ve performans programı uyarınca yürütülen faaliyet ve projelerine yer verilir. Performans programında yer alan performans ve bütçe hedef ve gerçekleşme durumu ile meydana gelen sapmaların nedenlerine, diğer performans bilgilerine ve bunlara ilişkin değerlendirmeler raporun esasını oluşturur. Aynı zamanda faaliyet raporunda orta ve uzun vadeli hedeflere ulaşılabilmesi sürecinde teşkilat yapısı, teknolojik kapasite gibi unsurlar açısından içsel bir durum değerlendirmesi yapılır. İdarenin üstün ve zayıf yanlarına ve idarenin faaliyet ve hedefleriyle ilgili gelecek yıllardaki öngörülerine yer verilir.

    faaliyet raporlarını aşağıda bulabilirsiniz:

Performans Programları
Faaliyet Raporları

Hızlı Erişim

Yürürlükteki Stratejik Planlar

[Merkezi İdareler]

[Devlet Üniversiteleri]

[Belediyeler]

[İl Özel İdareleri]

[KİT'ler]

Hazırlanan Stratejik Planlar

[Merkezi İdareler]

[Devlet Üniversiteleri]