2008-2012 dönemi Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Stratejik planı

  • Stratejik Plan Sunuş
  • Stratejik Amaçlar
  • Stratejik Hedefler
  • Performans Programları
  • Faaliyet Raporları
  • REKTÖR SUNUŞU

     

    Adını tarihi Dumlupınar zaferinden alan ve genç bir üniversite olan üniversitemiz, Devletimizin kendisine sağlamış olduğu kaynakları en iyi şekilde kullanarak yaklaşık 29000 öğrencisine 300’e yakını öğretim üyesi olmak üzere toplam 1300’ün üzerinde personel ile çağdaş ve nitelikli bir eğitim hizmeti sağlamaktadır. Eğitim-öğretim, araştırma ve yayın faaliyetlerinin yanı sıra, içinde bulunduğu çevrenin sosyal, ekonomik ve idari sorunlarına katkı sağlamayı, toplumla bütünleşerek onun bir parçası olmayı da misyon haline getiren Dumlupınar Üniversitesi, bu amaçla fiziki altyapısını hızla tamamlamayı ve insan kaynaklarını güçlendirmeyi hedeflemektedir.

     

    Dumlupınar Üniversitesi, en önemli misyonu olan, Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü savunan, demokrat, lâik, insan haklarına, hukukun üstünlüğüne ve başkalarının özgürlüklerine saygılı, toplumsal sorumluluk bilincine ve ekip ruhuna sahip, araştırmacı ve sorgulayıcı, rekabetçi, sosyal ilişkileri güçlü bireyler yetiştirme hedefine kararlı ve emin adımlarla yürümektedir.

     

    Bu stratejik plan, Dumlupınar Üniversitesinin 2008-2012 yıllarını kapsayan üç yıllık bir dönemde geçekleştirmeyi düşündüğü stratejik hedefleri ve eylem planlarını içermektedir. Bu hedeflere ulaşmada en önemli güç kaynağı hiç şüphesiz, Üniversitemiz mensuplarının özverili çalışmaları ve üstün görev anlayışları olacaktır. Hedefimiz; katılımcı, demokrat, çağdaş ve bilimsel bakış açısını esas alan bir kurumsal yapıyı Üniversitemizde sürekli kılmak ve geleceği doğru planlamaktır.  

     

  • A1- Yerel işbirliğinin artırılması: Bulunduğumuz şehrin ve çevresinin sosyo-kültürel, ekonomik ve yönetsel sorunlarına çözümler üretmek ve bu alanlarda gelişmeye öncülük ederek desteklemektir.

                     

    A2- Araştırma-Geliştirme Faaliyetlerinin Artırılması: Öğretim elemanlarını; akademik yükselmelerini hızlandırılmak, bilgi ve becerilerini artırmak, teknoloji gelişimine katkıda bulunulmak için uygulamalı araştırma çalışmalarına yönlendirerek teşvik etmektir.

     

    A3- İnsan Kaynakları Yönetiminin Geliştirilmesi: Üniversitemiz personelini ve öğrencilerini, daha üretken, başarılı ve mutlu bireyler haline getirmek; personelin kuruma olan katkılarını artırmaktır.

     

    A4- Kurumun Tanınırlık ve İmajının Yükseltilmesi: Üniversitemizin ulusal ve uluslararası alanda tanınırlığını artırmak ve imajını giderek geliştirmektir.

     

    A5- Eğitim Kalitesinin ve Yayın Sayısının Artırılması: Üniversitemizin Ön-Lisans, Lisans ve Lisansüstü programlarında verilen eğitimin kalitesini artırmak, mezunlarımızın istihdam olanaklarını yükseltmek ve üniversitemiz öğretim elemanlarının ulusal ve uluslar arası yayın sayılarını artırarak bilime yaptıkları katkıyı yükseltmektir.

     

    A6- Eğitim Birimlerinin ve Öğrenci Sayısının Artırılması: Üniversitemizin Ön-Lisans, Lisans ve Lisansüstü eğitim programlarının sayısını ve üniversitemizde eğitim öğretim gören öğrenci sayısının düzenli bir şekilde artırmak.

  • H1.1- Yerel sivil toplum, kamu ve özel kuruluşları ile işbirliğine gidilerek üniversiteden beklentileri netleştirmek,

     

    H1.2- Ortak projeler ve programlar geliştirmek,

     

    H1.3- Yerel düzeyde bilimsel destek bekleyen sorunların (çevre ve sağlık, işsizlik, yardım ve destek bekleyen gruplar vb.) çözümü için sosyal sorumluluk anlayışı içerisinde örnek ve önder faaliyetlerde bulunmak,

     

    H1.4- Üniversite, toplum ve sanayi işbirliğini geliştirmektir.

     

    H2.1- Öncelikli yerel ve bölgesel sorunları belirlemek ve bunların çözümüne yönelik projeler geliştirmek,

     

    H2.2- Bilimsel araştırma projelerini (BAP) artırmak,

     

    H2.3- DPT, TÜBİTAK vb. kuruluşlar ile yurtdışından maddi destek alan projelerin sayısını ve destek miktarını çoğaltmak,

     

    H2.4- Uygulamalı araştırma projelerinden elde edilen sonuçları teknoloji geliştirme amaçlı kullanmak,

     

    H2.5- Yerel kaynakların optimum düzeyde kullanımını sağlamaktır.

     

    H3.1- Mevcut akademik ve idari personel sayısının artırılması

     

    H3.2- Akademik ve idari personel ile öğrencilerin niteliğinin, üretkenliğinin ve mutluluğunun artırılması

     

    H3.3- Personel, öğrenci ve aileleri ile iletişimin geliştirilmesi.

     

    H4.1- Her türlü bilimsel faaliyet, araştırma, bilimsel toplantı organizasyonu vb. toplantılara katılım, ulusal ve uluslar arası işbirliği ve kurumsal tanıtım faaliyetlerinin en üst düzeyde teşvik edilmesi,

     

    H4.2- Ulusal ve uluslararası yayın faaliyetlerinin artırılması.

     

    H5.1- Üniversitemiz Ön-Lisans, Lisans ve Lisansüstü programlarından mezun olan öğrencilerin niteliklerinin ve kendine güvenlerinin artırılması,

     

    H5.2- Uygulamalı eğitim ve araştırma olanaklarının geliştirilmesi,

     

    H5.3- Üniversitemiz öğretim elemanlarının yayın faaliyetlerinin artırılması için sürekli ve artan maddi katkılarla teşvik edilmeleri.

     

    H6.1- Üniversitemiz Ön-Lisans, Lisans ve Lisansüstü programlarına Kütahya il merkezi ve ilçelerinin ihtiyaçları dikkate alınarak yeni bölümler/programlar eklenmesi ve üniversitede eğitim öğretim gören öğrenci sayısının giderek artırılması,

    H6.2- Üniversitemiz bünyesinde yeni Fakültelerin açılarak toplumun değişik kesimleriyle olan ilişkilerin artırılması.

  • Performans programı bir kamu idaresinin stratejik planında yer alan orta vadeli amaç ve hedeflerini yıllık dönemlere dönüştürür. Her yıl için hazırlanan program idarenin ilgili yıla ilişkin öncelikli stratejik amaç ve hedeflerini, performans hedeflerini, bu hedeflere ulaşmak için yürütecekleri faaliyetler ile bunların kaynak ihtiyacını ve performans göstergelerini içerir.

  • Kamu idareleri hesap verme sorumluluğu çerçevesinde, her yıl faaliyet raporu hazırlar. Faaliyet raporlarında idarenin teşkilat yapısı, kaynakları ile temel ilke ve politikalarına, stratejik plan ve performans programı uyarınca yürütülen faaliyet ve projelerine yer verilir. Performans programında yer alan performans ve bütçe hedef ve gerçekleşme durumu ile meydana gelen sapmaların nedenlerine, diğer performans bilgilerine ve bunlara ilişkin değerlendirmeler raporun esasını oluşturur. Aynı zamanda faaliyet raporunda orta ve uzun vadeli hedeflere ulaşılabilmesi sürecinde teşkilat yapısı, teknolojik kapasite gibi unsurlar açısından içsel bir durum değerlendirmesi yapılır. İdarenin üstün ve zayıf yanlarına ve idarenin faaliyet ve hedefleriyle ilgili gelecek yıllardaki öngörülerine yer verilir.

    faaliyet raporlarını aşağıda bulabilirsiniz:

Performans Programları
Faaliyet Raporları

Hızlı Erişim

Yürürlükteki Stratejik Planlar

[Merkezi İdareler]

[Devlet Üniversiteleri]

[Belediyeler]

[İl Özel İdareleri]

[KİT'ler]

Hazırlanan Stratejik Planlar

[Merkezi İdareler]

[Devlet Üniversiteleri]