2021-2025 dönemi Yıldız Teknik Üniversitesi Stratejik planı

  • Stratejik Plan Sunuş
  • Stratejik Amaçlar
  • Stratejik Hedefler
  • Performans Programları
  • Faaliyet Raporları
  • Yıldız Teknik Üniversitesi, 100 yılı aşkın köklü geçmişi, güçlü akademik kadrosu, ulusal ve uluslararası alanda lider bir araştırma üniversitesi olma vizyonu ile kurulduğu günden bu yana araştırma ve geliştirme, eğitim ve öğretim, toplumsal katkı gibi üniversitelerin temel fayda alanlarında ülkemizin en nitelikli ve seçkin köklü kurumları arasında yer almaktadır.

    Türkiye’nin en büyük kamu üniversitelerinden biri olarak akademik gücümüzün odak noktası, hizmet ettiğimiz toplumun karşılaştığı zorlukların üstesinden gelmek ve karşısına çıkan fırsatları değerlendirmektir. Küresel gelişmeler hangi doğrultuda olursa olsun Üniversitemiz, öğrencileri, akademik ve idari personeli, mezunları ve profesyonel iş dünyasının da katılımıyla, güçlü yanlarını kullanıp iyileştirmeye açık yönlerini geliştirerek “uluslararası düzeyde eğitim, öğretim ve araştırma mükemmelliğine ulaşarak toplumun ihtiyaçlarına ve ulusal rekabet gücüne katkıda bulunan bireyler yetiştirme” misyonu ile hareket edecektir. Üniversitemiz bu misyon için akademik mükemmeliyet ve yenilikçilik temel değerlerinden ödün vermeyecektir.

    Yıldız Teknik Üniversitesi, 2021-2025 Stratejik Planı, Üniversitemizin “İnsan odaklı, bilimsel, teknolojik ve sosyal boyutuyla küresel ölçekte lider bir üniversite olmak” vizyonu kapsamında, eğitim ve araştırmadaki mükemmelliğini ve liderliğini sürdürmek yolundaki amaç, hedef ve stratejilerine ulaşmak için Üniversitemize rehberlik edecektir. Özenli ve özverili çalışmaları, iyileştirmeye yönelik önerileri, çözüm odaklı ve yenilikçi fikirleri ile stratejik plan hazırlama sürecindeki katkılarından dolayı idari ve akademik personelimize, öğrencilerimize, mezunlarımıza ve tüm paydaşlarımıza en derin teşekkürlerimi sunarım.

    Prof. Dr. Tamer YILMAZ

                                                                                                                              Rektör

  • A1. Araştırma ve Geliştirmede Öncü Üniversite Olmak

    A2. Dijital Kapasitesi Yüksek Eğitim ve Öğretimde Öncü Üniversite Olmak

    A3. Kurumsallıkta Mükemmelleşmek ve Sürdürülebilirliğini Sağlamak

    A4. Toplumun Yaşam Kalitesinin Yükseltilmesine Yönelik Çalışmalara Öncülük Etmek

  • H1.1 İnovasyon Amaçlı Bilimsel Çalışmaları Artırmak
    H1.2 AR-GE Çalışmalarının Ticari Değere Dönüştürmek
    H1.3 Ülkemizin Bilgi Birikiminin Artırılmasına ve Teknolojik Gelişimine Katkıda Bulunmak Üzere Araştırma Altyapılarını Kurmak ve Kapasitelerini Güçlendirmek
    H2.1 Lisans ve Lisansüstü Öğretimde Tercih Edilen Üniversite Olmak
    H2.2 Yenilikçi Eğitim Modelleri, Bilgi ve Kültür Kaynakları Geliştirmek ve Erişimini Kolaylaştırmak
    H2.3 Uluslararası Eğitim Standartlarında Eğitim-Öğretim Vermek
    H2.4 Alanında Yetkin, Araştırmacı, Bilgi Üreten ve Aktaran Akademisyenlerin Yetiştirmek
    H2.5 Öğrenci Yaşamını İyileştirmek
    H3.1 Yönetim Uygulamalarını ve Sistemlerini Geliştirmek
    H3.2 Bilişim Altyapısını Tasarlamak ve Sürekli İyileştirmek
    H4.1 Toplumun Temel Sorunlarını Tespit Ederek Bu Sorunlara Çözümler Üretmek
    H4.2 Paydaşlarımızın Üniversite Faaliyetlerine Katılım ve Katkılarının Sürekliliğini Sağlamak

  • Performans programı bir kamu idaresinin stratejik planında yer alan orta vadeli amaç ve hedeflerini yıllık dönemlere dönüştürür. Her yıl için hazırlanan program idarenin ilgili yıla ilişkin öncelikli stratejik amaç ve hedeflerini, performans hedeflerini, bu hedeflere ulaşmak için yürütecekleri faaliyetler ile bunların kaynak ihtiyacını ve performans göstergelerini içerir.

  • Kamu idareleri hesap verme sorumluluğu çerçevesinde, her yıl faaliyet raporu hazırlar. Faaliyet raporlarında idarenin teşkilat yapısı, kaynakları ile temel ilke ve politikalarına, stratejik plan ve performans programı uyarınca yürütülen faaliyet ve projelerine yer verilir. Performans programında yer alan performans ve bütçe hedef ve gerçekleşme durumu ile meydana gelen sapmaların nedenlerine, diğer performans bilgilerine ve bunlara ilişkin değerlendirmeler raporun esasını oluşturur. Aynı zamanda faaliyet raporunda orta ve uzun vadeli hedeflere ulaşılabilmesi sürecinde teşkilat yapısı, teknolojik kapasite gibi unsurlar açısından içsel bir durum değerlendirmesi yapılır. İdarenin üstün ve zayıf yanlarına ve idarenin faaliyet ve hedefleriyle ilgili gelecek yıllardaki öngörülerine yer verilir.

    faaliyet raporlarını aşağıda bulabilirsiniz:

Performans Programları
Faaliyet Raporları

Hızlı Erişim

Yürürlükteki Stratejik Planlar

[Merkezi İdareler]

[Devlet Üniversiteleri]

[Belediyeler]

[İl Özel İdareleri]

[KİT'ler]

Hazırlanan Stratejik Planlar

[Merkezi İdareler]

[Devlet Üniversiteleri]