2022-2026 dönemi Malatya Turgut Özal Üniversitesi Stratejik planı

  • Stratejik Plan Sunuş
  • Stratejik Amaçlar
  • Stratejik Hedefler
  • Performans Programları
  • Faaliyet Raporları
  • Gelişen ve Büyüyen Bir Üniversite: Malatya Turgut Özal Üniversitesi

    Malatya'da bulunan iki üniversiteden biri olan Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ), şehrimizin yetiştirdiği büyük devlet ve siyaset adamı, 8. Cumhurbaşkanımız merhum Turgut Özal’ın anısına, 18 Mayıs 2018 tarihinde kurulmuştur.

    Ziraat Fakültesi ve kuruluş kanununda yer alan Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi ile Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’nin yanında Sivil Havacılık Yüksekokulu, Akçadağ, Arapgir, Battalgazi, Darende Bekir Ilıcak, Doğanşehir Vahap Küçük, Kale Turizm ve Otel İşletmeciliği, Hekimhan Mehmet Emin Sungur ve Yeşilyurt Meslek Yüksekokulu olmak üzere 8 meslek yüksekokulu ve Lisansüstü Eğitim Enstitüsü ile Eylül 2018’de faaliyetlerine başlamış olan yeni bir üniversitedir.

    Üniversitemiz bünyesinde 5 Mart 2020’de Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, 28 Mart 2020’de Sağlık Bilimleri Fakültesi, Yabancı Diller Yüksekokulu ve 16 Haziran 2020’de Tıp Fakültesi kurulmuştur.

    Üniversitemiz 6 fakülte, 2 yüksekokul, 1 enstitü ve 9 meslek yüksekokulu olmak üzere 18 akademik birimi ile Kayısı ve Kayısı Ürünleri Geliştirme, Atçılık ve Atlı Sporları, Arı ve Arı Ürünleri Geliştirme, Psikolojik Danışma ve Rehberlik, Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp, Sürekli Eğitim, Uzaktan Eğitim, Hayat Boyu Öğrenme, Kariyer Geliştirme, Türkçe Öğretimi ile Kadın ve Aile Çalışmaları olmak üzere 11 ayrı uygulama ve araştırma merkezine ilave olarak il merkezinde, Battalgazi ve Yeşilyurt ilçelerinde, Arapgir, Akçadağ, Darende, Doğanyol, Hekimhan ve Kale olmak üzere 8 ayrı yerleşkede eğitim ve araştırma faaliyetlerini sürdürmektedir.

    Malatya Turgut Özal Üniversitesi model alan değil, model olan bir üniversite olmak için yola çıkan ve yeni bir vizyon ortaya koyabilen yeni nesil bir üniversite olma hedefindedir. Kuruluş felsefesi olarak “duvarları olmayan üniversite” idealini benimseyen Malatya Turgut Özal Üniversitesi, çalışmalarını yerli ve milli bir yaklaşımla yerel değerleri evrensele, evrensel değerleri de yerele taşıyan uluslararası bir üniversite olma yolunda devam etmektedir.

    Malatya Turgut Özal Üniversitesi 2022-2026 dönemi Stratejik Planı;  bölgesel ihtiyaçları ve yetkinlikleri de göz önünde bulundurarak, eğitim-öğretim,  araştırma-geliştirme, topluma hizmet faaliyetlerinin kalitesi ve verimliliğini arttıracak teknik ve fiziki altyapıyı oluşturacak amaç ve hedefler belirlenerek hazırlanmıştır. Diğer taraftan, ülkemizde, yakın coğrafyamızda ve dünyada hızla değişen eğilimler ve bunlara paralel olarak öne çıkan kamuda stratejik yönetim ve performans esaslı bütçeleme sistemi, yükseköğretim kurumları üzerinde artan talep baskısı, kaynaklarımızı daha etkin kullanma ve geleceğimize yön verme ihtiyacı önceliklerimizi özenle belirlememizi zorunlu kılmaktadır.

    Stratejik planlamanın üniversitemize; kaynakların etkin, ekonomik ve verimli kullanımı, geleceğin sistematik ve disiplinli planlanması ve uygulanması, birimler arası işbirliğinin geliştirilmesi, yetki ve sorumlulukların netleşmesi, zaman ve kaynak israfının önlenmesi, rekabetçi yapılanmanın kazanılması, kurumsallaşmanın sağlanması sonucunda başarının artması gibi yararları olacaktır.

    Üniversitemizin kuruluşunu sağlayan ve her aşamada destek ve katkı sunan  Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan’a, kurumumuzu her platformda sahiplenen kıymetli Malatyalı hemşerilerimize, üniversitemizin kısa sürede kuruluşunu ve kurumsal gelişimini tamamlaması için her zaman destek veren Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanımız Sayın Prof. Dr. Erol ÖZVAR’a ve YÖK üyelerimize, valimize, milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Geliştirme Vakfı’nın saygıdeğer üyelerine, Sivil Toplum Kuruluşlarımıza (STK), Malatya’mızın yerel medyasına, kuruluş ve kurumsallaşma faaliyetlerimizi yürütürken karşılaştığımız muhtelif sıkıntı ve sorunlara rağmen yılmadan görevlerini sürdüren ve kısa sürede çok önemli aşamaları geçmemizde pay sahibi olan akademik ve idari kadrolarımıza ve her zaman övünç kaynağımız olan öğrencilerimize teşekkür ediyorum.

    Malatya Turgut Özal Üniversitesi, her gün bir önceki günden daha ileride olacaktır.

     

     

                                                                             Prof. Dr. Aysun BAY KARABULUT

    Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü


  • Amaç 1. Fiziksel ve teknolojik altyapının nitelik ve niceliğini artırmak

    Amaç 2. Eğitim ve öğretimin faaliyetlerinin nitelik ve niceliğini geliştirmek

    Amaç 3. Araştırma ve geliştirme faaliyetlerinde niteliğin artırılmasını sağlamak

    Amaç 4. Kurumsal kalite anlayışının geliştirilmesi ve yaygınlaştırılmasını sağlamak

    Amaç 5.Öğrencilerimizin, çalışanlarımızın ve toplumun sosyal gelişimine katkıda bulunan çalışmaları artırmak

  • Hedef 1.1. Yerleşkelerin fiziksel olanaklarını ve altyapısını iyileştirmek

    Hedef 1.2. Bilişim teknolojileri alt yapısının nitelik ve niceliğini artırmak

    Hedef 2.1. Üniversitemizin öğrenci sayısını niteliksel ve niceliksel olarak artırmak

    Hedef 2.2. Uluslararası değişim programlarına öğrencilerin ve personelin

    katılımını sağlamak

    Hedef 2.3. Çift ana dal eğitimi imkanlarını artırmak

    Hedef 2.4.Eğitim ve öğretimi destekleyecek teknolojik alt yapının oluşturularak uzaktan eğitim (e-öğrenme) sürecinin sürekliliğini sağlamak

    Hedef 3.1. Kurum içi-dışı (ulusal ve uluslararası kaynaklı) projelerin ve (ulusal ve uluslararası) endeksli dergilerde yer alan yayın sayılarının artırılmasını sağlamak

    Hedef 3.2. Üniversite kaynaklı patent, faydalı model ve tasarım sayısının artırılmasını

    sağlamak

    Hedef 4.1. Öğrenci ve çalışanların üniversiteden duyduğu memnuniyet düzeylerini bir önceki yıla göre artırmak

    Hedef 4.2. Akredite program sayısını plan dönemi içinde artırmak

    Hedef 4.3. Dış paydaş katılımının sağlandığı eğitim-öğretim ve araştırma süreç sayısını artırmak

    Hedef 5.1. Öğrenci kulüp ve topluluklarının sayısını ve niteliğini artırmak

    Hedef 5.2. Topluma katkı sağlayabilecek kültür, sanat, spor faaliyetleri ve sosyal 

    sorumluluk proje sayılarını artırmak

    Hedef 5.3. Öğrencilerimizin iş dünyasına geçişini ve iş dünyası ile entegrasyonunu

    sağlayarak genç istihdam oluşturulmasına destek olmak

     

  • Performans programı bir kamu idaresinin stratejik planında yer alan orta vadeli amaç ve hedeflerini yıllık dönemlere dönüştürür. Her yıl için hazırlanan program idarenin ilgili yıla ilişkin öncelikli stratejik amaç ve hedeflerini, performans hedeflerini, bu hedeflere ulaşmak için yürütecekleri faaliyetler ile bunların kaynak ihtiyacını ve performans göstergelerini içerir.

  • Kamu idareleri hesap verme sorumluluğu çerçevesinde, her yıl faaliyet raporu hazırlar. Faaliyet raporlarında idarenin teşkilat yapısı, kaynakları ile temel ilke ve politikalarına, stratejik plan ve performans programı uyarınca yürütülen faaliyet ve projelerine yer verilir. Performans programında yer alan performans ve bütçe hedef ve gerçekleşme durumu ile meydana gelen sapmaların nedenlerine, diğer performans bilgilerine ve bunlara ilişkin değerlendirmeler raporun esasını oluşturur. Aynı zamanda faaliyet raporunda orta ve uzun vadeli hedeflere ulaşılabilmesi sürecinde teşkilat yapısı, teknolojik kapasite gibi unsurlar açısından içsel bir durum değerlendirmesi yapılır. İdarenin üstün ve zayıf yanlarına ve idarenin faaliyet ve hedefleriyle ilgili gelecek yıllardaki öngörülerine yer verilir.

    faaliyet raporlarını aşağıda bulabilirsiniz:

Performans Programları
Faaliyet Raporları

Hızlı Erişim

Yürürlükteki Stratejik Planlar

[Merkezi İdareler]

[Devlet Üniversiteleri]

[Belediyeler]

[İl Özel İdareleri]

[KİT'ler]

Hazırlanan Stratejik Planlar

[Merkezi İdareler]

[Devlet Üniversiteleri]