2024-2028 dönemi Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü (KEGM) Stratejik planı

  • Stratejik Plan Sunuş
  • Stratejik Amaçlar
  • Stratejik Hedefler
  • Performans Programları
  • Faaliyet Raporları
  • Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, can, mal ve gemi kurtarma, seyir yardımcıları, gemi trafik, kılavuzluk, römorkörcülük ve deniz haberleşmesi hizmetleriyle verimlilik esasına göre çalışan bir kamu iktisadi kuruluşudur.
    Kuruluşumuz ağırlıklı olarak görev yaptığı Türk Boğazlarından geçen gemilerin emniyetli geçişini sağlamaktadır. Türk Boğazlarının yanı sıra Türkiye’nin deniz yetki alanlarında vermiş olduğumuz seyir yardımı ve can kurtarma hizmetlerine ilaveten gemi trafik hizmetleri alanında da İzmit, İzmir ve Mersin ile görev sahası genişleyen Kuruluşumuzun hizmet çeşitliliği ve alanı günden güne artmaktadır. İktisadi yapısıyla da söz konusu hizmetleri dengeli olarak yürütmeye çalışmaktadır.
    Kuruluşun bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da varlığını ve gelişimini ekonomik ve sosyal ihtiyaçlara uygun, verimlilik esasına göre sürdürebilmesi için, olaylar ve gelecek tasarımıyla ilgili çok boyutlu, stratejik düşünme ve sistematik olarak bu yapıyı tesis etme sorumluluğu bulunmaktadır.
    Katılımcı ve hesap vermeye esas, sistemli bir yapının önemli bir aracı olmak üzere hazırlanan 2024 – 2028 yıllarını kapsayan stratejik planın hayırlı olmasını diler, başta Stratejik Planlama Ekibi olmak üzere Kuruluşumuz çalışanlarına teşekkür ederim.
    Mustafa BANKAOĞLU
    Yönetim Kurulu Başkanı ve
    Genel Müdür

  • AMAÇ 1
    Hizmet sahalarında operasyonel verimliliği artırmak ve hizmetlerin kesintisiz sunulmasını sağlamak.

    AMAÇ 2
    Türkiye’nin deniz yetki alanlarında ve Türk Boğazlarında; seyir emniyetini artırmak.

    AMAÇ 3
    Teknolojik gelişmeleri ve dijital dönüşümü kurumsal süreçlere entegre etmek.

    AMAÇ 4
    Kurumsal kapasiteyi geliştirmek.

    AMAÇ 5
    Kurumsal imajı güçlendirmek, müşteri/yararlanıcı odaklı bir anlayış benimsemek.

  • Hedef 1.1 Can kurtarma, gemi kurtarma ve çevre güvenliği etkinliği artırılacaktır.
    Hedef 1.2 Afet ve acil durumlarda verilen hizmetlerin kesintiye uğramaması için ünitelerin mobilitesi artırılacaktır.

    Hedef 2.1 İzmir, İzmit, Mersin Gemi Trafik Hizmetleri Sistemlerinin teknoloji altyapısı millîleştirilerek güçlendirilecektir.
    Hedef 2.2 Türk Boğazlarının akıntı rejiminin izlenmesi ve takibinin yapılması için teknolojik altyapı tesis edilecektir.
    Hedef 2.3 Deniz haberleşmesinin dijital ve kesintisiz sunulması sağlanacaktır.
    Hedef 2.4 Seyir emniyeti ve güvenliğine ilişkin kurulmuş ve kurulacak seyir yardımcıları hizmeti kesintisiz bir şekilde sürdürülecektir.

    Hedef 3.1 Kuruluşun bilişim altyapısı güçlendirilecek, bilgi güvenliği yönetim sistemi genişletilerek tüm kuruluşa yayılacaktır.
    Hedef 3.2 Kurumsal Kaynak Planlama sisteminin gelişen iş akışı çerçevesinde ilave modüller eklenerek entegrasyonu sağlanacaktır.

    Hedef 4.1 Kuruluş hedeflerine ulaşmak için personelin yetkinliği artırılacaktır.
    Hedef 4.2 Kuruluş hedeflerine ulaşmak için çalışanların aidiyet duygusu güçlendirilecek, çalışan memnuniyeti artırılacaktır.

    Hedef 5.1 Kuruluşun kamuoyu ve paydaşlar nezdinde bilinirliği ve ulaşılabilirliği artırılacaktır.
    Hedef 5.2 Belgelendirmeye yönelik hizmet sunumunda müşteri/yararlanıcı odaklılığın niteliği artırılacaktır.
    Hedef 5.3 Müşteri memnuniyeti oranı artırılacaktır.

  • Performans programı bir kamu idaresinin stratejik planında yer alan orta vadeli amaç ve hedeflerini yıllık dönemlere dönüştürür. Her yıl için hazırlanan program idarenin ilgili yıla ilişkin öncelikli stratejik amaç ve hedeflerini, performans hedeflerini, bu hedeflere ulaşmak için yürütecekleri faaliyetler ile bunların kaynak ihtiyacını ve performans göstergelerini içerir.

  • Kamu idareleri hesap verme sorumluluğu çerçevesinde, her yıl faaliyet raporu hazırlar. Faaliyet raporlarında idarenin teşkilat yapısı, kaynakları ile temel ilke ve politikalarına, stratejik plan ve performans programı uyarınca yürütülen faaliyet ve projelerine yer verilir. Performans programında yer alan performans ve bütçe hedef ve gerçekleşme durumu ile meydana gelen sapmaların nedenlerine, diğer performans bilgilerine ve bunlara ilişkin değerlendirmeler raporun esasını oluşturur. Aynı zamanda faaliyet raporunda orta ve uzun vadeli hedeflere ulaşılabilmesi sürecinde teşkilat yapısı, teknolojik kapasite gibi unsurlar açısından içsel bir durum değerlendirmesi yapılır. İdarenin üstün ve zayıf yanlarına ve idarenin faaliyet ve hedefleriyle ilgili gelecek yıllardaki öngörülerine yer verilir.

    faaliyet raporlarını aşağıda bulabilirsiniz:

      Henüz eklenmemiş

Performans Programları
Faaliyet Raporları
    Henüz eklenmemiş

Hızlı Erişim

Yürürlükteki Stratejik Planlar

[Merkezi İdareler]

[Devlet Üniversiteleri]

[Belediyeler]

[İl Özel İdareleri]

[KİT'ler]

Hazırlanan Stratejik Planlar

[Merkezi İdareler]

[Devlet Üniversiteleri]