2007-2011 dönemi Türkiye İstatistik Kurumu Stratejik planı

  • Stratejik Plan Sunuş
  • Stratejik Amaçlar
  • Stratejik Hedefler
  • Performans Programları
  • Faaliyet Raporları
  • 21. yüzyılda, toplumların sosyal, ekonomik ve kültürel ilişkilerine önemli derecede etki eden bir değişim süreci yaşanmaktadır. Bu değişime bağlı olarak, kamunun etkin, verimli ve kaliteli bir yönetim sistemine sahip olması gereği ön plana çıkmaktadır. 1990’lı yıllarda kamu yönetimlerini yeniden  yapılandıran ülkelerin aldığı başarılı sonuçlar, diğer ülkelerin de bu konuda harekete geçmesine ve  kamu yönetiminde yeniden yapılanma sürecine girmesine neden olmuştur.

    Küreselleşme ve bunun sonucu olarak ortaya çıkan yenilik ve gelişmeler, sosyo- ekonomik ve toplumsal değişimler ve rekabetin yoğunlaşması, kamu yönetiminde toplam kalite yönetimi, stratejik yönetim ve performans yönetimi gibi modern yönetim anlayışlarının yaygınlık  kazanmasına yol açmıştır. Ülkemizde de, kamuda yeniden yapılanma çalışmaları çerçevesinde;  performans odaklı, verimlilik ve etkinliğin ön plana çıktığı, kaynakların en tasarruflu  bir  şekilde   kullanıldığı  bir  sisteme  geçmek  amacıyla  stratejik  planlama  ve performans esaslı bütçeleme uygulamalarına öncelik verilmiş ve kapsamlı yasal düzenlemeler yapılmıştır. Hükümetimizin Acil Eylem Planı kapsamında yer alan kamu yönetimi reformunda stratejik  planlama,  kamu  mali  yönetiminin   ve  bütçenin  asli  unsurlarından  biri  olarak benimsenmiş, kuruluş düzeyinde stratejik plana geçileceği belirtilmiştir.

    Bu gelişmelere paralel olarak, bilgi toplama ve bilgiyi değerlendirmenin önemi her geçen  gün artmakta, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) konumu ve üstlendiği görevler önem  kazanmaktadır. İstatistik alanında, daha doğru, güncel, tutarlı, karşılaştırılabilir ve erişilebilir bilgi üretmeyi amaçlayan TÜİK, geleceğe taşıyacak hedefleri belirleme ve yönetme çerçevesinde Stratejik  Planlamanın benimsenmesine de öncülük etmiştir. Bu doğrultuda, TÜİK,  önceliklerini   belirleyebilmek,  faaliyetlerini  etkin  bir  biçimde  yerine  getirebilmek, kaynaklarını en etkin  biçimde kullanabilmek ve gelecekteki risk unsurlarına karşı ihtiyatlı olabilmek için, somut hedeflere  dayalı uzun dönemli planlama çalışmalarını başlatmış ve yoğun bir çalışma ile ilk stratejik planını tamamlamıştır.

    TÜİK'in   hazırlamış   olduğu   stratejik   plan   çalışmalarında   emeği   geçen   tüm çalışanlarımıza ve katkılarından dolayı diğer kamu kurumlarına teşekkür eder, planın başarı ile uygulanmasını dilerim.

    Beşir ATALAY

    Devlet Bakanı

  • A1- Yeni metodolojilerin benimsenmesi, yeni istatistik ve göstergelerin üretilmesi

    A2- Araştırmaların içeriğinin geliştirilmesi ve veri çeşitliliğinin artırılması

    A3-  Veri derleme ve yayımlama zamanına ilişkin iyileştirmelerin gerçekleştirmesi

    A4- Veri kalitesinin iyileştirilmesi

    A5- Kayıt ve bilgi sistemlerinin geliştirilmesi

    A6- Cevaplayıcı yükünün azaltılması

    A7- Kurumun istatistik alanındaki rolünün geliştirilmesi

    A8- Teknik kapasitenin ve teknolojik altyapının güçlendirilmesi

    A9- Toplumda istatistik kullanımının artırılması ve verilere ulaşımın kolaylaştırılması

  • H1.1- 2007 yılından itibaren, kurumsal sektörlere göre hesaplama çalışmaları başlatılacaktır.

    H1.2- 2008 yılından itibaren, Avrupa Ulusal ve Bölgesel Hesaplar Sistemi (ESA95) tanım ve kavramları kapsamında Mali Aracılık Hizmetlerinin Dolaylı Ölçümü (FISIM)'ne ilişkin tahminlerin oluşturulması sağlanacaktır.

    H1.3- 2008 yılında mali olmaya sektör için üretim hesabı oluşturulacaktır.

    H1.4- 2007 yılında ulusal hesaplarda kullanılacak olan istihdam serisi üretilecektir.

    H1.5- 2007 yılında ulusal hesaplarda kullanılacak olan istihdam serisi üretilecektir.

    H1.6- 2011 yılında Dış Ticaret Fiyat Endeksleri hesaplanacaktır.

    H1.7- 2007 yılında tarımsal işletmelerin ekonomik büyüklükleri, tipolojileri ve fiziksel yapılarına ilişkin bilgiler elde edilecektir.

    H1.8- 2007 yılında tarımsal işletmelerden anket yoluyla derlenecek bilgilerden, bitkisel üretim ve hayvan sayılarına ilişkin tahminler yapılacaktır.

    H1.9- Ormancılık İstatistikleri AB standartlarına uygun olarak 2007 yılından itibaren yayımlanacaktır.

    H1.10- Arazi kullanımına ilişkin bilgiler uzaktan algılama yöntemi ile 2008 yılından itibaren derlenecektir.

    H1.11- Tarımsal faaliyetlerin çevre ve doğal kaynaklar üzerindeki olumsuz etkisini izlemeye yönelik tarım-çevre göstergelerini (zirai mücadele ilacı ve gübre kullanımı, organik tarım faaliyetleri, arazi kullanım durumu gibi) içeren istatistikler 2008 yılından itibaren üretilecektir.

    H1.12- 2011 yılından itibaren Tarımda Ekonomik Hesaplara ilişkin veriler üretilecektir.

    H1.13- 2011 yılında gerçekleştirilecek bir pilot çalışma ile Tarımsal Fiyat Endeksine altlık oluşturacak girdi fiyatları, arazi fiyat ve kiralarına ilişkin veriler üretilecektir.

    H1.14- Tarımsal işletmelerin ekonomik yapılarına ilişkin istatistikler 2010 yılından itibaren derlenecek ve ürün çıktısı, girdi kullanımı, yatırım ve tarımsal gelir ile ilgili göstergeler üretilecektir.

    H1.15- 2011 yılı sonuna kadar, madencilik sektörü su temini ve atık suları ile ilgili yıllık istatistikler üretilecektir.

    H1.16- 2011 yılı sonuna kadar, tarımsal atıklar ve madencilik atıkları ile ilgili yıllık istatistikler üretilecektir.

    H1.17- Yerel yönetimler düzeyinde su, atık su, katı atık, çevresel istihdam ve harcama istatistikleri, 2009 yılından itibaren İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünce Yerelbilgi Veri Tabanı üzerinden derlenecek ve TÜİK tarafından kullanıcılara sunulacak.

    H1.18- Elektrik ve Gaz Fiyat istatistikleri 2007 yılından itibaren ilgili uluslararası metodolojiye uyumlu olarak üretilecektir.

    H1.19- 2007 yılı içinde 2005 referans yılı için sanayi ve hizmet sektörlerine ilişkin enerji tüketim istatistikleri üretilecektir.

    H1.20- Kısa dönemli enerji istatistikleri kapsamındaki kömür istatistikleri 2009 yılında üretilmeye başlanacaktır.

    H1.21- 2008 yılından itibaren, AB uyum çalışmaları kapsamında sanayi sektöründe hesaplanacak endeksler Ana Ekonomik Sanayi Sınıflaması ve alt gruplar kapsamında üretilecektir.

    H1.22- Sanayi sektöründe 2008 yılından itibaren 2005 temel yıllı ciro endeksleri ve sipariş endekslerinin hesaplanmasına geçilecektir.

    H1.23- 2008 yılından itibaren Perakende Ticaret ve Hizmet sektörlerinde ciro ve istihdam endeksleri 2005 temel yıllı olarak hesaplanacaktır.

    H1.24- 2008 yılından itibaren inşaat sektöründe 2005 temel yıllı Üretim, İstihdam, Maaş ve Ücretler, Çalışılan Saat endeksleri Dönemsel olarak hesaplanacaktır.

    H1.25- 2008 yılından itibaren sanayi sektöründe işgücü girdi göstergelerine (istihdam, maaş ve ücretler, çalışılan saat) ilişkin endeksler 2005 temel yıllı olarak hesaplanacaktır.

    H1.26- İş Kayıtlarına dayalı olarak İş Demografi İstatistikleri 2011 yılına kadar üretilecektir.

    H1.27- 2010 yılındaki Nüfus ve Konut Sayımının yöntemi, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine (ADNKS) göre geliştirilecektir.

    H1.28- 2011 yılına kadar nüfus projeksiyonlarının yöntemi, idari kayıt sisteminden üretilecek demografik göstergelerin kullanıldığı yeni bir yapıya dönüştürülecektir.

    H1.29- Uluslararası göç istatistikleri, idari kayıtlar kullanılarak 2009 yılına kadar üretilecek ve yayımlanacaktır.

    H1.30- Toplumsal cinsiyet göstergeleri, 2008 yılından itibaren yıllık bazda üretilecektir.

    H1.31- 2007 yılından itibaren idari kayıtlara dayalı olarak Doğum İstatistikleri yıllık bazda yayımlanacaktır.

    H1.32- 2008 yılından itibaren her dört yılda bir ücretli çalışanların kişisel özellikleri ayrımında kazanç istatistikleri üretilecektir.

    H1.33- 2010 yılından itibaren işgücü maliyeti endeksi ve istatistikleri üretilecektir.

    H1.34- 2008 yılından itibaren, gelir ve yaşam koşulları araştırma sonuçlarına dayalı olarak gelir dağılımı, göreli yoksulluk ve yaşam koşullarına ilişkin panel istatistikler üretilecektir.

    H1.35- Sağlık harcamaları istatistikleri, 2007 yılından itibaren yıllık olarak üretilecek, sağlık harcamaları ve ölüm nedeni konularındaki istatistikler AB standartlarına uyumlu olarak 2009 yılından itibaren üretilecektir.

    H1.36- 2007 yılından itibaren yazılı medya istatistikleri üretilecektir.

    H1.37- 2007 yılından itibaren kültürel ve bilimsel faaliyetlere ilişkin istatistikler üretilecektir.

    H1.38- 2009 yılından itibaren suç istatistikleri kapsamında olay bazında şüpheli ve mağdurlarla ilgili yeni göstergeler üretilecektir.

    H1.39- 2008 yılında yetişkin eğitimine ilişkin veriler uluslararası standartlara uygun şekilde üretilecektir.

    H1.40- 2009 yılında işyerleri tarafından çalışanlara sağlanan sürekli mesleki eğitimlere ilişkin anahtar göstergeler üretilecektir.

    H1.41- 2008 yılında yapılacak olan ""Türkiye Sağlık Araştırması"" ile sağlık alanında yeni istatistikler üretilecektir.

    H1.42- 2007 yılında Hanehalkı Yurtiçi Turizm Anketi ön çalışması yapılarak, 2011 yılında Turizm Uydu Hesapları oluşturulacaktır.

    H1.43- Sosyal koruma istatistikleri 2009 yılından itibaren düzenli olarak yıllık bazda yayımlanacaktır.

    H1.44- 2007 yılında ""İstatistik Okur Yazarlığı Araştırması"" gerçekleştirilecektir.

    H2.1- 2007 yılında, ulusal hesaplar tahminleri için 1998 bazlı yeni seri oluşturulacaktır.

    H2.2- 2007-2011 döneminde, fiyat ve hacim tahminleri için sabit fiyatlarla GSYİH tahminleri AB normlarına uygun olarak tahmin edilecektir.

    H2.3- 2007-2011 döneminde, gayri safi sabit sermaye oluşumu sermaye stoku ve sabit sermaye tüketimi AB normlarına uygun olarak tahmin edilecektir.

    H2.4- 2008 yılından itibaren, Amaca Yönelik Kişisel Tüketim Sınıflaması (COICOP) düzeyinde bağımsız hanehalkı tüketim harcamaları tahmin edilecektir.

    H2.5- 2008 yılından itibaren, merkezi devlet hesapları Devletin Fonksiyonlarının Sınıflamasına (COFOG) göre oluşturulacaktır.

    H2.6- 2011 yılında Üretici Fiyatları Endeksi (ÜFE) kapsamına hizmetler sektörü dahil edilecektir.

    H2.7- 2008 yılından itibaren, üretim ve ithalat vergileri, Maliye Bakanlığı ile koordineli olarak yürütülecek çalışmalarla, Avrupa Ulusal ve Bölgesel Hesaplar Sistemi (ESA) standartlarına göre hesaplanacaktır.

    H2.8- 2008-2010 döneminde, bölgesel GSYİH tahminleri, cari fiyatlarla İstatistikli Bölge Birimleri Sınıflandırması (İBBS)  2 düzeyinde hesaplanacaktır.

    H2.9- 2008 yılından itibaren dış ticaret istatistikleri, Gümrük Müsteşarlığı ve Dış Ticaret Müsteşarlığı ile yapılacak işbirliği ile genel ticaret sistemine göre üretilecektir.

    H2.10- Ekonomik göstergeler, kısa dönemli iş istatistikleri ve işgücü istatistiklerinde 2010 yılına kadar mevsimel düzeltilmiş serilerin üretimine başlanacaktır.

    H2.11- 2007 ve 2008 yıllarında, Türkiye tahmini verilecek şekilde tarımsal işletmelerde ücret yapısı istatistikleri anketinin kapsamı geliştirilecektir.

    H2.12- 2008 yılında hayvansal ürünlerden et, süt ve süt ürünleri ile yumurta istatistikleri AB normlarına göre yıllık periyotlarda üretilecektir.

    H2.13- Deniz balıklarına ilişkin kapsamlı istatistikler 2010 yılından itibaren yıllık periyotlarda karaya çıkma noktalarından elde edilecektir.

    H2.14- Hükümetlerarası İklim Değişikliği Paneli (IPCC) rehber dökümanında önerilen 2. ve 3. yaklaşımlara göre sera gazı emisyon envanter hesaplamaları 2007 yılından itibaren detaylandırılacaktır.

    H2.15- Sanayi kuruluşlarına ait atık istatistikleri, 2009 yılında bertaraf ve geri kazanım tesislerini kapsayacak şekilde genişletilecek, çevresel istihdam ve harcama istatistikleri ise 2010 yılına kadar üretilecektir.

    H2.16- 2010 yılına kadar, kamu kuruluşlarının çevresel faaliyetlerle ilgili olarak yaptığı transfer harcamaları ve verdiği teşviklerle ilgili istatistikler üretilecektir.

    H2.17- Sürdürülebilir Kalkınma Göstergeleri 2011 yılı sonuna kadar kapsamı genişletilerek üretilecektir.

    H2.18- Araştırma-geliştirme ve yenilik istatistiklerinin geliştirilmesi amacıyla, genel bütçeden AR-GE'ye tahsis edilmiş paylar (GBAORD) metodunun kullanımına 2011 yılında geçilecektir.

    H2.19- Yapısal İş İstatistikleri çalışmalarının geliştirilmesi kapsamında, AB mevzuatlarına tam uyum 2010 yılında sağlanacaktır.

    H2.20- AB normlarına uyumlu olarak, sanayi sektöründe üretilen ürünlerin miktar ve değerlerini içeren sanayi ürün istatistikleri, 2007 yılından itibaren yıllık periyotlarla yayımlanacaktır.

    H2.21- 2008 yılına kadar, 2005 baz yıllı Aylık Sanayi Üretim Endeksi AB standartları ile tam uyumlu hale getirilecektir.

    H2.22- 2008 yılına kadar, 2005 baz yıllı Bina İnşaat Maliyet  Endeksi AB standartları ile tam uyumlu hale getirilecektir.

    H2.23- BM Nüfus Fonu işbirliği ile oluşturulan nüfus ve kalkınma göstergeleri veri bankası, milenyum kalkınma göstergelerini içerecek şekilde bölgesel bazda web üzerinden 2007 yılında kullanıcıya sunulacak ve veri bankasının içeriği 2010 yılına kadar geliştirilecektir.

    H2.24- 2009 yılında, ölüm istatistiklerinin kapsam eksikliği giderilecektir.

    H2.25- 2007-2008 yıllarında uluslararası standartlarda bilgi üretmek için iş kazaları konusundaki kapsam eksikliğini gidermek amacıyla çalışmalar yürütülecektir.

    H2.26- 27 ilde uygulanmakta olan ""Güvenlik Birimine Gelen veya Getirilen Çocuklar"" çalışmasının kapsamı, 2007 yılından itibaren 81 ile çıkartılarak Türkiye genelinde istatistikler üretilecektir.

    H2.27- 2007 yılından itibaren her yıl Hanehalkı İşgücü Anketi ve Gelir ve Yaşam Koşulları Anketi ile birlikte uygulanacak modüler anketler sonucunda işgücü piyasası, yaşam koşulları ve sosyal dışlanma konularında veri çeşitliliği artırılacaktır.

    H2.28- 2008 yılından itibaren, İBBS'ye göre Hanehalkı Bütçe Anketlerinin uygulanacağı örnek hanehalkı sayısı artırılacak ve içeriği genişletilecektir.

    H2.29- Kent Araştırması Çalışması kapsamındaki gösterge ve değişken seti için gerekli veriler 2011 yılına kadar elde edilecektir.

    H2.30- Kurumun mevcut sayım, anket ve araştırmaları, içerik ve kapsam açısından geliştirilecek ve sürekliliği sağlanacaktır.

    H3.1- 2002 Arz Kullanım ve Girdi-Çıktı Tabloları 2007 yılında üretilecek, 2003 Arz ve Kullanım tablosu ise 2008 yılında hazırlanacaktır.

    H3.2- Yıllık Dış Alem Hesapları, 2006 yılından başlayarak her yıl için takip eden yıl içerisinde yayımlanacaktır.

    H3.3- Kısa Dönemli İş İstatistiklerinin veri derleme ve yayımlama zamanları AB metodolojilerine uygun olarak 2011 yılından itibaren iyileştirilecektir.

    H3.4- Aylık işgücü istatistikleri 2008 yılına kadar ilgili dönem (üç ay) bitimini izleyen 45 gün içerisinde yayımlanacaktır.

    H3.5- 2008 yılından itibaren hayati istatistikler üçer aylık periyotlarla yayımlanacaktır.

    H3.6- 2011 yılına kadar, veri dağıtım ve kurumlararası veri/bilgi paylaşımına yönelik kurumsal metaveri alt yapısı kurularak internet üzerinden etkin kullanımı sağlanacak ve bu kapsamda TÜİK Web Servisleri geliştirilecektir.

    H3.7- Kurumun yürütmekte olduğu mevcut çalışmalar daha etkin, zamanlı ve eşgüdüm içerisinde gerçekleştirecektir.

    H4.1- Satınalma Gücü Paritesi hesaplamaları çerçevesinde, 2009 yılına kadar ulusal fiyat tahmininde kullanılacak mekansal düzeltme katsayıları hesaplanacaktır.

    H4.2- Devletin nihai tüketim harcamaları grubunda çeşitli mesleklerde çalışan personel sayısının sektörel ayrıntıda Devlet Personel Başkanlığı kayıtlarından elde edilmesine yönelik çalışmalar 2009 yılına kadar tamamlanacaktır.

    H4.3- Devletin nihai tüketim harcamaları grubunda Maliye Bakanlığı kayıtlarından alınan ücret verilerinin ulusal ortalamaları yansıtması ve meslek tanımlarındaki farklılıkların giderilmesine yönelik çalışmalar 2007 yılında gerçekleştirilecektir.

    H4.4- 2011 yılı sonuna kadar, evsel atık su arıtma tesislerinden kaynaklanan arıtma çamuru ile ilgili verilerin kalitesi iyileştirilecektir.

    H4.5- Bilgisayar Destekli Telefonla Görüşme (CATI) teknolojisi kullanılarak, 2007-2011 döneminde kalite denetim süreçleri, kademeli olarak kurum bünyesinde iyileştirilecek ve yaygınlaştırılacaktır.

    H4.6- 2010 yılından itibaren, istatistiki araştırmalar için uygulayıcı birimler ile işbirliği içinde uluslararası metodolojilerde belirtilen süreler içerisinde kalite raporları hazırlanacaktır.

    H4.7- 2008 yılından itibaren süreç kalitesi, ürün kalitesi, kullanıcı odaklılık, yönetim ve organizasyon kailtesi çalışmalarını kapsayan Toplam Kalite Yönetim Sistemi uygulanacak ve 2011'e kadar ISO9001: 2000 kalite belgesi alınacaktır.

    H4.8- 2011 yılına kadar, veri kalitesinin bilişim süreçleri boyutunda iyileştirilmesine yönelik olarak Yapay Sinir Ağlarına dayalı teknolojilerin kullanımına geçilecektir.

    H4.9- Veri kalitesi, kalite denetim süreçleri ve kurumsal kalite sistemine yönelik mevcut çalışmalar geliştirilecektir.

    H5.1- Çevre İstatistikleri kapsamında 1990 yılından itibaren derlenen hava, su, atık su, katı atık ve çevresel harcamalara ilişkin verilerin aynı coğrafik tabanda ilişkilendirilerek ortak bir platform üzerinden 2009 yılından itibaren kullanıcılara sunulacaktır.

    H5.2- İş Kayıtları Sistemi, AB metodolojilerine uygun olarak 2007 yılından itibaren geliştirilecek ve güncellenecektir.

    H5.3- 2008 yılına kadar 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu gereği Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi oluşturulacak ve idari bölünüşe göre nüfus, yaş, cinsiyet, iç göç ve ülkemizde ikamet eden yabancılar ile ilgili istatistikler güncel olarak üretilecektir.

    H5.4- 2007 yılından itibaren, Resmi İstatistik Programı Bilgi Sistemi (RİPBS) kurularak güncelliği sağlanacak, bu sistem aracılığıyla gerçek zamanlı ve dinamik bilgilenme ile 2011 yılına kadar resmi istatistiklere tek noktadan ulaşılabilecektir.

    H5.5- Kayıt sistemleri ve yönetim bilgi sistemlerinin geliştirilmesine yönelik mevcut çalışmalar ile istatistik üretim süreçlerinin etkinliği artırılacaktır.

    H6.1- 2008 yılında, işyeri bazlı araştırmalarda temel karakteristikler için dinamik bir soru bankası oluşturularak aynı tanım ve soruların kullanılmasıyla araştırmalar arası karşılaştırılabilirlik sağlanmış olacaktır.

    H6.2- 2007 - 2011 döneminde verinin kaynağından istatistik üretim sistemine girişini sağlamak, iş hızını ve kapasitesi arttırmak ve iş yükünü azaltmak amacıyla, web tabanlı, yerel ağ ve tablet pclerde çalışabilecek veri derleme ve aktarma sistemleri geliştirilecektir.

    H7.1- 2007 yılından itibaren Türkiye İstatistik Sistemi'ne dahil olan tüm kamu kurum ve kuruluşlarının üretecekleri istatistiklere ilişkin temel ilke, yöntem, sınıflama ve standartlar TÜİK tarafından belirlenecektir.

    H7.2- Türkiye-Avrupa Birliği üyelik müzakereleri kapsamında, 2007-2011 döneminde Türkiye İstatistik Sistemini oluşturan kuruluşlara eğitim, teknik ve metodolojik destek sağlanacaktır.

    H7.3- 2008 yılından itibaren uluslararası kuruluşlar tarafından talep edilen resmi istatistiklerin koordinasyonu TÜİK tarafından sağlanacaktır.

    H7.4- 2007 yılından itibaren, resmi istatistiklerin ulusal ve uluslararası standartlara uygun şekilde üretilmesi için Türkiye İstatistik Sistemi'ne dahil olan tüm kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik eğitimler düzenlenecektir.

    H7.5- 2007 yılında, Türkiye İstatistik Sistemi'ne dahil olan tüm kamu kurum ve kuruluşlarının ürettiği istatistiklere ilişkin ortak bir yayın ve dağıtım politikası oluşturulacak ve geliştirilecektir.

    H7.6- Ulusal ve uluslararası düzeyde yürütülen teknik işbirliği ve koordinasyon çalışmaları ile Kurumun etkinliği artırılacaktır.

    H8.1- 2007-2011 döneminde, kurum personelinin mesleki bilgi ve tecrübe düzeylerini artırmak amacıyla web teknolojileri kullanılarak etkileşimli eğitim ortamları hazırlanacaktır.

    H8.2- 2007 yılından itibaren, Kurum personelinin başarısının ölçülmesi ve kariyer planlaması için performans kriterleri oluşturulacak ve personele sağlanacak mesleki imkanlar bu kriterler çerçevesinde artırılacaktır.

    H8.3- Kurum personelinin daha verimli çalışması amacıyla 2009 yılı sonuna kadar, ergonomik çalışma ortamları oluşturulacaktır.

    H8.4- 2007 yılında, 2008-2011 dönemini kapsayan ""İnsan Kaynakları Strateji Dökümanı"" hazırlanacak ve insan kaynaklarının daha etkin yönetimine ilişkin kurumsal politikalar belirlenecektir.

    H8.5- Kurumsal bilişim faaliyetlerinin etkin şekilde yürütülebilmesi için 2007 yılında elektronik doküman yönetim sisteminin kullanımı, üretim ve dağıtıma ilişkin bilişim faaliyetlerinin web tabanlı kullanımı, sunumu ve intranet kullanımı daha etkin bir yapıya

    H8.6- 2007 yılında, kurum içerisinde, bütünleşik veri mimarisi yapısına geçişte en önemli aşamalardan biri olan prototip merkesi istatistiki metaveri sistemi ile kurumsal prototip veriambarı kurulacaktır.

    H8.7- 2007-2008 döneminde, Ankara merkezde güvenli/hızlı veri depolama/yedekleme sisteminin kurulması, felaket merkezi çalışmaları ile uygulama sunucularının sistem performansı artırılacaktır.

    H8.8- 2011 yılına kadar bilişim teknolojileri alt yapı yönetim çözümlerini kullanarak yazılım geliştirme süreçleri hızlandırılacak ve Yazılım Evi Belgesi alınacaktır.

    H8.9- 2011 yılına kadar kurumun kişisel bilgisayar ve çevre birimlerinin, sunucu, güvenlik ve ağ alt yapıları geliştirilerek, masaüstü Gigabit Ethernet teknolojisine geçiş sağlanacaktır.

    H8.10- 2007 yılında Kurumsal Düzeyde ""Eğitim İhtiyaçları Analizi"" gerçekleştirilecek ve eğitim programları hazırlanacaktır.

    H8.11- Danışma ve destek hizmetlerine ilişkin mevcut faaliyetler, eğitim ve bilişim alanındaki mevcut çalışmalar ile kurumsal kapasitenin iyileştirilmesi sağlanacaktır.

    H9.1- Her yıl düzenli olarak uygulanacak olan "Kullanıcı Memnuniyeti Anketi" kapsamında, 2007 yılından itibaren kullanıcı talep analizleri yapılacak ve memnuniyet endeksi hesaplanacaktır. Ayrıca, karşılanamayan bilgi talepleri belirlenecek ve elde edilecek.

    H9.2- 2011 yılına kadar TÜİK Kütüphanesi, istatistik ve ekonomik araştırmalar konusunda bir ihtisas kütüphanesi haline getirilecektir.

    H9.3- İstatistiki Bölge Birimleri Sınıflamasındaki düzeylere göre kullanıma sunulan Bölgesel Veri Tabanı, 1995-2000 döneminde idari yapıda meydana gelen değişiklikleri içerecek şekilde 2009 yılı sonuna kadar güncellenecek ve kapsamı genişletilecektir.

    H9.4- Ulusal  ve uluslararası göstergeler zaman serileri şeklinde dinamik sorgulama ortamlarında, 2008 yılı sonuna kadar, kurumsal web sayfasında kullanıcılara sunulacaktır.

    H9.5- 2007 yılında, TÜİK ve hizmetlerinin etkin bir şekilde kamuoyuna tanıtılmasına ilişkin bir strateji dökümanı hazırlanacaktır.

    H9.6- 2011 yılına kadar, ulusal  ve uluslararası bilgi paylaşımı kapsamında tüm süreçleri içeren entegre bir web servisi kurulacaktır.

    H9.7- Kurumun mevcut istatistiklerine erişim, dağıtım ve tanıtım faaliyetleri ile ürünlerinin sürekliliği, toplumun ihtiyaç ve beklentilerine uygun biçimde sağlanacaktır.

  • Performans programı bir kamu idaresinin stratejik planında yer alan orta vadeli amaç ve hedeflerini yıllık dönemlere dönüştürür. Her yıl için hazırlanan program idarenin ilgili yıla ilişkin öncelikli stratejik amaç ve hedeflerini, performans hedeflerini, bu hedeflere ulaşmak için yürütecekleri faaliyetler ile bunların kaynak ihtiyacını ve performans göstergelerini içerir.

  • Kamu idareleri hesap verme sorumluluğu çerçevesinde, her yıl faaliyet raporu hazırlar. Faaliyet raporlarında idarenin teşkilat yapısı, kaynakları ile temel ilke ve politikalarına, stratejik plan ve performans programı uyarınca yürütülen faaliyet ve projelerine yer verilir. Performans programında yer alan performans ve bütçe hedef ve gerçekleşme durumu ile meydana gelen sapmaların nedenlerine, diğer performans bilgilerine ve bunlara ilişkin değerlendirmeler raporun esasını oluşturur. Aynı zamanda faaliyet raporunda orta ve uzun vadeli hedeflere ulaşılabilmesi sürecinde teşkilat yapısı, teknolojik kapasite gibi unsurlar açısından içsel bir durum değerlendirmesi yapılır. İdarenin üstün ve zayıf yanlarına ve idarenin faaliyet ve hedefleriyle ilgili gelecek yıllardaki öngörülerine yer verilir.

    faaliyet raporlarını aşağıda bulabilirsiniz:

Performans Programları
Faaliyet Raporları

Hızlı Erişim

Yürürlükteki Stratejik Planlar

[Merkezi İdareler]

[Devlet Üniversiteleri]

[Belediyeler]

[İl Özel İdareleri]

[KİT'ler]

Hazırlanan Stratejik Planlar

[Merkezi İdareler]

[Devlet Üniversiteleri]