2013-2017 dönemi Manisa Celal Bayar Üniversitesi Stratejik planı

  • Stratejik Plan Sunuş
  • Stratejik Amaçlar
  • Stratejik Hedefler
  • Performans Programları
  • Faaliyet Raporları
  • Celal Bayar Üniversitesi bilimsel çalışma ve üretimi artırmayı hedefleyen, eğitim kalitesine önem veren, şehrimize ve ülkemize en iyi şekilde hizmet vermeyi gaye edinmiş bir üniversitedir. Üniversitenin uluslararası nitelikte olması için uluslararası öğrenci, akademisyen ve personelin değişim programlarına önem vermekte, uluslararası işbirliklerini artırmaktadır.

    Üniversitemizin bilimsel çalışmalarının artırılabilmesi ve bilimsel çalışmalar için verimli bir ortamın oluşturulabilmesi için ödül teşvik sistemi oluşturulmuştur. Bilimsel yayınların artırılabilmesi için mali destek programları geliştirilmiştir. Bilimsel araştırma kaynaklarının en etkin ve verimli şekilde kullanılması, bilimsel yönden iyi olan araştırmacılara pozitif ayrımcılık yapılması esas olarak kabul edilmiştir. Ayrıca bilimsel toplantılar desteklenmekte, yurtiçinden ve yurtdışından seçkin bilim adamlarının üniversitemizi kısa ve uzun süreli ziyaretleri teşvik edilmektedir.

    Öğrencilerimizin en iyi şekilde eğitim alabilmesi için eğitimde kalite ve iyileştirme mekanizmalarının kurulması çalışmaları devam etmektedir. Bologna kriterleri ile uyumlu kaliteli bir eğitimin sağlanması için gereken tüm çaba harcanmaktadır. Mühendislik ve Tıp Fakültelerimizde Avrupa Birliği ülkeleri ve ABD ile eşdeğerliği tanınan akreditasyon çalışmaları hızla devam etmektedir. Öğrencilerimizden, mezunlarımızdan ve paydaşlarımızdan aldığımız geri bildirimlerle eğitimimizi her geçen gün daha iyiye götürmeyi hedeflemekteyiz.

    600 yatak kapasitesine sahip hastanemiz bölgenin güçlü ve hizmet kalitesi yüksek bir hastanesi olma yolundadır. Hasta memnuniyetini artırma, geleceğin doktorlarını en iyi şekilde yetiştirmek ve tıp literatürüne önemli katkılarda bulunmak hedefimizdir. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulumuz halka dönük spor imkanı eğitim faaliyetleri ile hizmet verirken Spor Merkezimiz de halkımıza sağlıklı bir hayat reçetesini bilimsel veriler ışığında sunmaktadır.

    Sürekli Eğitim Merkezimiz yaşam boyu öğrenmeyi bir hayat felsefesine dönüştürmeye çalışmakta; halkımıza, öğrenci ve personelimize yönelik çeşitli eğitim imkânları sunmaktadır. Merkez bünyesinde uzaktan eğitim çalışmaları başlatılmıştır. Bir yandan eğitimde teknolojinin imkânları kullanılırken, diğer yandan da üniversiteye gelemeyen ve çalışan kesime hitap edecek eğitim programları ile halkımızın eğitim hizmetlerinden daha fazla yararlanabilmesi amaçlanmaktadır. Üniversite-Sanayi İşbirliği Merkezimiz, üniversite ile sanayi arasında güçlü bir köprü kurma gayretindedir. Üniversite olarak ülkemiz teknolojisinin ilerlemesine her türlü katkı ve desteği vermeye hazırız.

    Her geçen gün artan uluslararası işbirlikleri ile üniversitenin yerelleşmesinin önüne geçilmekte, evrensel niteliği geliştirilmekte, üniversitemizin akademisyen ve öğrencileri için yeni ufuklar açılmaktadır. Üniversitemiz, milletimizin kültür ve değerleri ile çatışma içerisinde olmaksızın, bu büyük birikimin verdiği ivme ve hoşgörü ile bütün kültür ve medeniyetlerle diyalog ve fikir alışverişini sağlama gayretindedir.

    Üniversitemiz idaresinde demokratik ve katılımcı bir anlayış benimsenmiş, çok sayıda uzmanlık kurul ve komisyonu ile karar mekanizmalarının tabana yayılması sağlanmıştır. Öğrenci konsey ve kulüplerimizin faaliyetleri desteklenmekte, görüşleri  alınmaktadır.

    Daha iyi bir üniversitede bir arada olmak hepimizin hedefidir.

    Prof. Dr. Mehmet PAKDEMİRLİ

                    Rektör                

  • A1- Eğitim ve öğretim kalite ve kapasitesinin artırılması

    A2- Nitelikli bilimsel araştırmaların artırılması

    A3- Dış paydaşlarla işbirliğinin artırılması

    A4- Kurumsal kalite ve kültürün geliştirilmesi

    A5- Fiziksel ve teknolojik altyapının geliştirilmesi

  • H1.1- Akreditasyon ve kalite güvence çalışmalarının artırılması

    H1.2- Eğitimde Bologna sürecine tam uyumun sağlanması

    H1.3- Yurt dışı öğrencileri ile değişim programlarına katılan öğrenci ve öğretim elemanı sayısının artırılması

    H1.4- Toplumsal ve teknolojik gelişmelere uygun olarak ihtiyaç duyulan alanlarda yeni akademik birimlerin açılması

    H1.5- Öğrencilerin kişisel ve sosyal gelişimlerinin desteklenmesi

    H1.6- Girişimci ve yenilikçi öğrenciler yetiştirmek

    H1.7- İç ve dış paydaşların eğitim kalitesine katkısının artırılması

    H2.1- Öğretim elemanı başına düşen yayın sayısının her yıl en az %10 artırılması

    H2.2- Bilimsel araştırmalarla ilgili komisyonların etkinliğinin artırılması

    H2.3- Diğer destek programlarına başvuruların özendirilmesi

    H2.4- Bilimsel çalışma ve toplantılara etkin olarak katılan araştırmacı sayısının her yıl artırılması

    H4.1- Akademik ve idari personelin performansının belirlenmesi ve artırılması

    H4.2- Birimlerde yapılandırmanın tamamlanması

    H4.3- Üniversitenin imajının yönetilmesi

    H4.4- Üniversite hastanesinde hizmetin ve kalitenin artırılması

    H5.1- Fiziksel alt yapının artırılması

    H5.2- Laboratuarların güçlendirilmesi

    H5.3- Teknoparkın kurulması ve geliştirilmesi

    H5.4- Bilgi işlem altyapısının güçlendirilmesi

  • Performans programı bir kamu idaresinin stratejik planında yer alan orta vadeli amaç ve hedeflerini yıllık dönemlere dönüştürür. Her yıl için hazırlanan program idarenin ilgili yıla ilişkin öncelikli stratejik amaç ve hedeflerini, performans hedeflerini, bu hedeflere ulaşmak için yürütecekleri faaliyetler ile bunların kaynak ihtiyacını ve performans göstergelerini içerir.

  • Kamu idareleri hesap verme sorumluluğu çerçevesinde, her yıl faaliyet raporu hazırlar. Faaliyet raporlarında idarenin teşkilat yapısı, kaynakları ile temel ilke ve politikalarına, stratejik plan ve performans programı uyarınca yürütülen faaliyet ve projelerine yer verilir. Performans programında yer alan performans ve bütçe hedef ve gerçekleşme durumu ile meydana gelen sapmaların nedenlerine, diğer performans bilgilerine ve bunlara ilişkin değerlendirmeler raporun esasını oluşturur. Aynı zamanda faaliyet raporunda orta ve uzun vadeli hedeflere ulaşılabilmesi sürecinde teşkilat yapısı, teknolojik kapasite gibi unsurlar açısından içsel bir durum değerlendirmesi yapılır. İdarenin üstün ve zayıf yanlarına ve idarenin faaliyet ve hedefleriyle ilgili gelecek yıllardaki öngörülerine yer verilir.

    faaliyet raporlarını aşağıda bulabilirsiniz:

Performans Programları
Faaliyet Raporları

Hızlı Erişim

Yürürlükteki Stratejik Planlar

[Merkezi İdareler]

[Devlet Üniversiteleri]

[Belediyeler]

[İl Özel İdareleri]

[KİT'ler]

Hazırlanan Stratejik Planlar

[Merkezi İdareler]

[Devlet Üniversiteleri]