2009-2013 dönemi Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ETİ MADEN) Stratejik planı

  • Stratejik Plan Sunuş
  • Stratejik Amaçlar
  • Stratejik Hedefler
  • Performans Programları
  • Faaliyet Raporları
  • Gelişmiş ülkelerin sanayileşme süreci incelendiğinde, hem ekonomiye doğrudan yaptığı katkı, hem de ekonominin diğer alanlarına özellikle imalat sektörüne sağladığı girdiler nedeniyle madencilik sektörünün büyük öneme sahip olduğu görülmektedir. Yer altı kaynaklarımızın en yüksek çevresel standartlarla ve teknolojiyle yüksek katma değer sağlayacak Şekilde ekonomiye kazandırılması, enerji ve sanayi hammadde talebinin güvenli ve ekonomik olarak karşılanması, arz kaynaklarının çeşitlendirilmesi ve geliştirilmesi, üretilen hammaddelerin yurt içerisinde işlenerek nihai ürünlere dönüştürülmesini içeren hedeflerimiz madencilik politikamızın temellerini oluşturmaktadır.

     

    Gelişmiş ülkelerde GSMH içinde madenciliğin payı %4, dünya ortalaması ise %2 civarında gerçekleşmektedir. Türkiye‟nin Gayri Safi Milli Hasılası içerisinde madencilik sektörünün payı %1,4 seviyesindedir. Bu oranın gelişmiş ülkeler düzeyine çıkartılması Bakanlığımızın ana hedeflerinden biridir.

     

    Bu hedefe ulaşmak için Bakanlığımızın bağlı, ilgili ve ilişkili kuruluşları, merkez ve taşra teşkilatları, en üst ve en uç noktadaki çalışanları ile koordineli ve verimli çalışarak, sektöre yeni bir anlayış getirmektedirler.

     

    Bu bağlamda; hükümetimizin acil eylem planında yer alan kamu yönetimi reformu kapsamında; 10.12.2003 tarihinde çıkarılan 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile stratejik planlama, kamu mali yönetiminin ve bütçenin asli unsurlarından biri olarak benimsenmiştir. Öte yandan 15.10.2007 tarih ve 2007/12702 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile Stratejik Plan hazırlama yükümlülüğü Kamu İktisadi Teşekkülleri ve Bağlı Ortaklıklarına da teşmil edilmiştir.

     

    Bakanlığımızın ilgili kuruluşu olan Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü de misyonunu gerçekleştirmek ve vizyonuna ulaşmak için amaç, hedef ve stratejilerini belirleyerek “Stratejik Plan” çalışmasını tamamlamıştır.

     

    Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü hazırlanan Stratejik Plan ile;

     Gelecekte elde edilmesi hedeflenen sonuçların neler olacağı,

     Bu sonuçlara nasıl ulaşılacağı ve

     Başarı derecesinin nasıl ölçülüp değerlendirileceği

     

    hakkındaki kararların alındığı sürekli ve sistematik bir süreci başlatmış bulunmaktadır. Bu sürecin tüm aşamalarında yer alan amaç ve hedeflerin, hiç aksatılmadan belirlenmiş olan kriterlere uyulması ve izlenmesi ile mümkün olacağı inancı içerisindeyim.

    Bu inanç ve güvenç içerisinde, Stratejik Planın hazırlanmasında emeği geçen tüm yönetici ve çalışanlara teşekkür eder, planın kararlılık ve başarı ile yürütülmesi temennisiyle Ülkemiz ve Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğüne hayırlı olmasını dilerim.

    Taner YILDIZ Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı

  • 1-ÜRETİM KAPASİTESİNİ ARTIRMAK

    2-PAZAR PAYINI ARTIRMAK

    3-BOR PAZARINI BÜYÜTEN KURULUŞ OLMAK

    4-ÜLKEMİZDE ÖZEL BOR KİMYASALLARI SANAYİNİN KURULMASI VE BORA DAYALI SANAYİNİN GELİŞTİRİLMESİNE ÖNCÜLÜK ETMEK

    5-MÜŞTERİ MEMNUNİYETİNE ÖNCELİK VERMEK

    6-REKABET EDEBİLİR FİYAT POLİTİKASI İÇİN MALİYET MİNİMİZASYONUNA GİTMEK

    7-PAZARLAMA VE DAĞITIM AĞINI GÜÇLENDİRMEK

    8-İNSAN KAYNAĞI VE ÖRGÜTSEL KAPASİTEYİ GELİŞTİRMEK

    9-KURUM KÜLTÜRÜNÜN GELİŞİMİNİ VE SÜREKLİLİĞİNİ SAĞLAMAK

    10-GELİŞEN BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİNE UYGUN OLARAK KURUMUN BİLİŞİM ALT YAPISINI GÜNCEL TUTMAK

    11-KİRLİLİĞİN KAYNAKTA ÖNLENMESİNİ SAĞLAMAK

    12-AB NEZDİNDE BOR‟U SAVUNMAK

  • Performans programı bir kamu idaresinin stratejik planında yer alan orta vadeli amaç ve hedeflerini yıllık dönemlere dönüştürür. Her yıl için hazırlanan program idarenin ilgili yıla ilişkin öncelikli stratejik amaç ve hedeflerini, performans hedeflerini, bu hedeflere ulaşmak için yürütecekleri faaliyetler ile bunların kaynak ihtiyacını ve performans göstergelerini içerir.

  • Kamu idareleri hesap verme sorumluluğu çerçevesinde, her yıl faaliyet raporu hazırlar. Faaliyet raporlarında idarenin teşkilat yapısı, kaynakları ile temel ilke ve politikalarına, stratejik plan ve performans programı uyarınca yürütülen faaliyet ve projelerine yer verilir. Performans programında yer alan performans ve bütçe hedef ve gerçekleşme durumu ile meydana gelen sapmaların nedenlerine, diğer performans bilgilerine ve bunlara ilişkin değerlendirmeler raporun esasını oluşturur. Aynı zamanda faaliyet raporunda orta ve uzun vadeli hedeflere ulaşılabilmesi sürecinde teşkilat yapısı, teknolojik kapasite gibi unsurlar açısından içsel bir durum değerlendirmesi yapılır. İdarenin üstün ve zayıf yanlarına ve idarenin faaliyet ve hedefleriyle ilgili gelecek yıllardaki öngörülerine yer verilir.

    faaliyet raporlarını aşağıda bulabilirsiniz:

Performans Programları
Faaliyet Raporları

Hızlı Erişim

Yürürlükteki Stratejik Planlar

[Merkezi İdareler]

[Devlet Üniversiteleri]

[Belediyeler]

[İl Özel İdareleri]

[KİT'ler]

Hazırlanan Stratejik Planlar

[Merkezi İdareler]

[Devlet Üniversiteleri]