2011-2015 dönemi Mesleki Yeterlilik Kurumu Stratejik planı

  • Stratejik Plan Sunuş
  • Stratejik Amaçlar
  • Stratejik Hedefler
  • Performans Programları
  • Faaliyet Raporları
  •  

    Kamu kurumlarının politika geliştirme kapasitelerini güçlendirmesini, performanslarını sürekli iyileştirmesini, kaynaklarını belirlemiş oldukları önceliklere göre dağıtmasını, hesap verilebilirliği ve şeffaflığı amaçlayan 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile kamu kurumlarına stratejik plan, performans programı, performans esaslı bütçe ve faaliyet raporu hazırlama yükümlülüğü getirilmiştir. Bu sayede, kamu kaynaklarının kullanılmasının genel esasları belirlenmiş, kamu mali yönetim sistemine dinamizm kazandırılmıştır.

     

    Kamu kesiminde geçilen stratejik yönetim anlayışının ve bunun araçlarından biri olan stratejik plânlamanın genel mantığı, kamu yönetiminde,  vatandaş memnuniyetini esas alan, vatandaşın geleceğe umutla bakmasını sağlayacak, daha az kaynakla daha çok ve çeşitli hizmetlerin sunulabildiği ortamları oluşturan, sonuç odaklı, hızlı, etkin ve verimli çalışan bir yönetim anlayışını toplumun katılımı ve işbirliği ile gerçekleştirmektedir.

     

    Ulusal Yeterlilik Sistemini kurmak ve işletmek amacıyla kurulmuş olan Bakanlığım bünyesindeki Mesleki Yeterlilik Kurumu kuruluş aşamasını tamamlayarak asli faaliyetlerini sunan Kurum haline gelmiştir. 2011-2015 dönemini kapsayan işbu Stratejik Planının Kurumun bundan sonraki faaliyetlerine yön vereceği ve doğru kararların alınmasına ve zamanında uygulanmasına katkıda bulunacağı inancıyla Planın hayırlı olmasını diliyorum.

     

                                                                                                              Faruk ÇELİK

                                                                                                Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı

  • A1- Ulusal Yeterlilik Sistemini oluşturmak

     

    A2- Eğitim ve istihdamda bireylerin hareketliliğini kolaylaştırmak

     

    A3- Hizmetlerin etkin sunumunu sağlayacak kurumsal kapasiteyi geliştirmek

     

    A4- Ulusal Yeterlilik Sistemi ve Mesleki Yeterlilik Kurumunun tanınırlığını artırmak

     

  • H1.1- Paydaşlarla birlikte ulusal düzeyde kabul gören Ulusal Yeterlilik Çerçevesini oluşturmak ve gerekli kurumsal yapı dönüşümünü sağlamak.

     

    H1.2- Ekonomik ve sosyal ihtiyaçlara göre Ulusal Meslek Standartları ve Ulusal Yeterlilikleri hazırlamak, güncelliğini korumak.

     

    H1.3- Ulusal Meslek Standardı ve Ulusal Yeterlilik hazırlanmasında, ölçme ve değerlendirme faaliyetlerinin sunumunda etkinlik ve verimliliği artırmak.

     

    H1.4- Şeffaf ve kalite güvencesi sağlanmış belgelendirme sistemini kurmak ve yaygınlaştırmak.

     

    H1.5- Mesleki ve teknik eğitimin Ulusal Meslek Standartları ve Ulusal Yeterliliklere uygun verilmesini sağlamak.

     

    H2.1- MYK Mesleki Yeterlilik Belgeleri ile kişilerin sahip olduğu diğer yeterliliklerin kıyaslanabilirliğini sağlamak.

     

    H2.2- Türk işgücünün uluslararası istihdam edilebilirliğini artırmak.

     

    H3.1- Hizmetlerin etkin sunumu için gerekli yasal düzenlemeleri yapmak.

     

    H3.2- MYK'nın beşeri, fiziki, teknolojik ve mali kaynaklarını geliştirmek.

     

    H4.1- MYK tanınırlığını artırmak.

     

    H4.2-   Paydaşları bilgilendirmek ve toplumda UYS ile ilgili farkındalık yaratmak.

  • Performans programı bir kamu idaresinin stratejik planında yer alan orta vadeli amaç ve hedeflerini yıllık dönemlere dönüştürür. Her yıl için hazırlanan program idarenin ilgili yıla ilişkin öncelikli stratejik amaç ve hedeflerini, performans hedeflerini, bu hedeflere ulaşmak için yürütecekleri faaliyetler ile bunların kaynak ihtiyacını ve performans göstergelerini içerir.

  • Kamu idareleri hesap verme sorumluluğu çerçevesinde, her yıl faaliyet raporu hazırlar. Faaliyet raporlarında idarenin teşkilat yapısı, kaynakları ile temel ilke ve politikalarına, stratejik plan ve performans programı uyarınca yürütülen faaliyet ve projelerine yer verilir. Performans programında yer alan performans ve bütçe hedef ve gerçekleşme durumu ile meydana gelen sapmaların nedenlerine, diğer performans bilgilerine ve bunlara ilişkin değerlendirmeler raporun esasını oluşturur. Aynı zamanda faaliyet raporunda orta ve uzun vadeli hedeflere ulaşılabilmesi sürecinde teşkilat yapısı, teknolojik kapasite gibi unsurlar açısından içsel bir durum değerlendirmesi yapılır. İdarenin üstün ve zayıf yanlarına ve idarenin faaliyet ve hedefleriyle ilgili gelecek yıllardaki öngörülerine yer verilir.

    faaliyet raporlarını aşağıda bulabilirsiniz:

Performans Programları
Faaliyet Raporları

Hızlı Erişim

Yürürlükteki Stratejik Planlar

[Merkezi İdareler]

[Devlet Üniversiteleri]

[Belediyeler]

[İl Özel İdareleri]

[KİT'ler]

Hazırlanan Stratejik Planlar

[Merkezi İdareler]

[Devlet Üniversiteleri]