2009-2013 dönemi Kocaeli Üniversitesi Stratejik planı

  • Stratejik Plan Sunuş
  • Stratejik Amaçlar
  • Stratejik Hedefler
  • Performans Programları
  • Faaliyet Raporları
  • A1-Eğitim ve öğretimin kalite ve altyapısının geliştirilmesi

    A2-Araştırma kalitesini artırarak, ulusal ve uluslararası sorunların çözümüne bilgi ve teknolojik katkı sağlamak

    A3-İnsan kaynaklarını geliştirmek, çalışanların kurum içi memnuniyetini yükselterek motivasyonlarını artırmak

    A4-Üniversitemizin yerleşkelerinin altyapı ve fiziksel alanlarının geliştirilmesi ve etkin kullanımının sağlanması

    A5-Tüm paydaşlarımızla ilişkileri geliştirmek ve güçlendirmek

    A6-İç denetimin etkin bir şekilde yürütülmesi, geliştirilmesi ve başarıyla uygulanması

  • H1.1- Eğitim kapsamındaki derslere ait kitap, belge ve ders notu gibi kaynakların, öğrencilerimizin gereksinimlerine yetecek sayıda sağlanarak kütüphanemizde bulundurulması hedeflenmiştir.

    H1.2- Eğitim, öğretim ve sağlık hizmetleri için gerekli laboratuvar, sınıf, amfilerin oluşturulması teknolojik donanımlarının sağlanması hedeflenmiştir.

    H1.3- Yürütülen eğitim programlarının içerik ve kapsamının ve tüm öğretim elemanlarının eğitimle ilgili işlevlerinin geliştirilmesi hedeflenmiştir.

    H1.4- Mezunlarımızın iş bulmasını kolaylaştırıcı ve ülkemizin gereksinimlerine karşılık verecek nitelikte yeni ön lisans ve lisans programlarının planlanması hedeflenmiştir.

    H1.5- Disiplinler arası ve yörede üretim yapan sektörün gereksinimlerine yanıt verecek nitelikte lisansüstü programların açılması hedeflenmiştir.

    H1.6- Her yıl en az bir meslek yüksekokulu eğitim programına eğitim-öğretim, staj, teknik geziler, pratik uygulamalar gibi konularda ayni ve parasal destek verecek sanayi ortaklarının sağlanması hedeflenmiştir.

    H1.7- Bölge ve ülkemiz genelindeki orta eğitim kurumları için özel tanıtım programlarının oluşturulması hedeflenmiştir.

    H1.8- Üniversitemizin şu anda sahip olduğu 28 öğrenci/öğretim elemanı oranının 20 öğrenci/öğretim elemanı oranına düşürülmesi hedeflenmiştir.

    H1.9- Öğrenci ilişkilerinin, mevcut sosyal yapının her alanda düzenlenecek sosyal ve kültürel programlar ile zenginleştirilerek geliştirilmesi hedeflenmiştir.

    H1.10- Tüm öğretim elemanlarının ve idari personelin eğitim ve iletişim tekniklerinin geliştirilmesi için profesyonel anlamda eğitim alması hedeflenmiştir.

    H1.11- Ulusal ve uluslararası yeni değişim programlarının oluşturulması mevcut değişim programlarındaki değişim sayılarının artırılması için planlamalar yapılması hedeflenmiştir.

    H1.12- Sürekli ve uzaktan eğitim merkezinin (SEM) bölge gereksinimleri doğrultusunda yeniden yapılandırılması ve eğitim programlarının geliştirilmesi hedeflenmiştir.

    H1.13- Uzaktan eğitim hizmeti verecek yeni bir meslek yüksekokulunun açılması hedeflenmiştir.

    H2.1- İleri disiplinler arası endüstriyel Ar-Ge laboratuvarlarının kurulması ve her yıl yeni araştırma projelerinin yürütülmesi hedeflenmiştir.

    H2.2- Üniversitemizde varolan ve bilimsel araştırmalara yönelik donanım parkının envanterinin bir araya getirilerek kullanımı ve %20'lik verim artışı sağlanması hedeflenmiştir.

    H2.3- Üniversitemizin araştırma birimleri, merkezleri ve laboratuvarları ile teknoparklarda ve diğer sanayi kuruluşları arasındaki işbirliğini kuvvetlendirmek ve her yıl en az 2 adet şirket ortaklı proje yürütmek hedeflenmiştir.

    H2.4- Yurt içi ve yurtdışından alanında uzman kişi ve kişilerin konferans vermek üzere çağırılması hedeflenmiştir.

    H2.5- Her yıl Ocak ayında Ar-Ge proje pazarı düzenlenmesi hedeflenmiştir.

    H2.6- Nümerik hesaplama ve modelleme çalışmalarının gerçekleştirilebileceği gelişmiş bir bilgisayar sisteminin kurulması hedeflenmiştir.

    H2.7- Bilimsel araştırma olanaklarının ve araştırma sonuçlarının ilgili kurumlara tanıtımının gerçekleştirilmesi hedeflenmiştir.

    H2.8- Ar-Ge'ye yönelik teknolojik transfer merkezi,  destek merkezinin kurulması hedeflenmiştir.

    H2.9- Ar-Ge çalışmalarına yönelik ulusal ve uluslararası bilimsel ve teknolojik düzlemlere katılımın sağlanması hedeflenmiştir.

    H2.10- Kök hücre ve genetik alanındaki bilimsel çalışma sonuçlarının klinik uygulamalara yansıtılması için ilk aşama olarak kemik iliği transplantasyonu altyapısının kurulması hedeflenmiştir.

    H2.11- Mekatronik alanında araştırma altyapısı ve insan kaynaklarının güçlendirilmesi hedeflenmiştir.

    H2.12- Bilişim teknolojileri alanlarının araştırma altyapısı ve insan kaynaklarının güçlendirilmesi hedeflenmiştir.

    H2.13- Bölgenin gereksinimleri doğrultusunda çevre ve halk sağlığı konusunda yapılan araştırma çalışmalarının artırılması hedeflenmiştir.

    H2.14- İleri malzemeler ve işleme alanında araştırma altyapısı ve insan kaynaklarının güçlendirilerek verimli duruma getirilmesi hedeflenmiştir.

    H2.15- Onkolojik bilimler alanında araştırma altyapısı ve insan kaynaklarının güçlendirilmesi hedeflenmiştir.

    H2.16- Elektronik haberleşme alanında araştırma altyapısı ve insan kaynaklarının güçlendirilmesi hedeflenmiştir.

    H2.17- Her yıl bağış olarak verilen Avrupa Birliği fonlarından her yıl en az 3 yeni proje ile yararlanılması hedeflenmiştir.

    H2.18- Moleküler teknoloji ve biyoteknoloji alanında araştırma altyapısı ve insan kaynaklarının güçlendirilmesi hedeflenmiştir.

    H3.1- İdari çalışanların meslek olanaklarının geliştirilmesi, görevde yükselme sınavları gibi motivasyon artırılmasına yönelik çalışmaların gerçekleştirilmesi hedeflenmiştir.

    H3.2- Her yıl genelağ (internet) ortamında Kocaeli Üniversitesi çalışanlarına yönelik memnuniyet anketi yapılması hedeflenmiştir.

    H3.3- Akademik ve idari insan kaynakları birimi oluşturularak, akademik çalışan seçiminde aday havuzlarının oluşturulması, tüm idari ve akademik birimlerde yapılacak iş analizleri, oluşturulacak görev tanımları ve iş gerekleri doğrultusunda gereksinim duyulan idari norm kadro sayılarının belirlenmesi hedeflenmiştir.

    H4.1- Üniversitemizin tüm birimlerine ait girişlerde akıllı kart geçiş, sabit detektör ve kameralı güvenlik sistemlerinin kurulması, fiziksel ve teknik önlemlerle güvenlik altyapısının güçlendirilmesi hedeflenmiştir.

    H4.2- Eğitimin etkinlik ve verimliliğini sağlayacak ileri teknolojik donanımlı sınıf, amfi ve laboratuvarların oluşturulması hedeflenmiştir.

    H4.3- Rekreasyon alanının, toplam yerleşke alanının %65'ine çıkarılması, bu amaçla mevcut alanlara ek olarak 42.000m² spor ve rekreasyon alanının planlanması ve ve böylece öğrenci başına 0.30m² olan spor ve rekreasyon alanlarının 1m²'ye çıkarılması hedeflenmiştir.

    H4.4- Öğrenci başına 0.25m² olan yemekhane alanının 0.30m²'ye çıkarılması için 3.000m² ek yemekhane alanı ve 2.800m² toplam kantin alanının 2013 yılı sonuna kadar tamamlanması hedeflenmiştir.

    H4.5- Kablosuz genelağ (internet) sisteminin yerleşkelerde yaygınlaştırılarak yerleşkelerin tamamını kapsaması hedeflenmiştir.

    H4.6- Üniversite içinde Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi'nde telekonferans sisteminin kurularak kullanıma açılması hedeflenmiştir.

    H4.7- Yerleşkeler arası telefon ve faks iletişimleri için genelağ (internet) altyapısının oluşturulması hedeflenmiştir.

    H4.8- Fen-Edebiyat Fakültesi’nin fen ve edebiyat fakülteleri olarak ayrılması, edebiyat fakültesi için yeni bina yapılması ve donanım sağlanması hedeflenmiştir.

    H4.9- Üniversitemizin enstitülerine ait binalarının yapılması hedeflenmiştir.

    H4.10- Yerleşkelere, diğer birimlere ve yapımı düşünülen yeni binalara ait yol, kaldırım, yağmur suyu akıtımı, aydınlatma, ısıtma ve otopark ortak kullanım alanlarının projelendirilmesi ve yapılması hedeflenmiştir.

    H4.11- Mühendislik Fakültesine ait binalarının yapımının tamamlanması hedeflenmiştir.

    H4.12- Umuttepe yerleşkesinde hasta ve yakınları ile ulusal ve uluslararası bilim, sanat, kültür ve spor etkinliklerine katılan ziyaretçilere yönelik eğitim ve hizmet uygulama otelinin yapılması hedeflenmiştir.

    H4.13- Diş Hekimliği Fakültesi'nin çalışma, eğitim ve öğretime başlaması hedeflenmiştir.

    H5.1- Üniversite genelinde her türlü öğrenci dilek ve şikayetlerinin düzenli ve sürekli olarak toplandığı ve değerlendirildiği bir yazılım internet ortamında geliştirilmesi hedeflenmiştir.

    H5.2- Öğrencilerin, mezunların, akademik ve idari çalışanların birlikte katılımını sağlayacak sosyal etkinlikler, kültür ve spor etkinlikleri düzenlenmesi, bu tür etkinliklerin özendirilmesi ve desteklenmesi için gerekli düzenlemeler yapılması hedeflenmiştir.

    H5.3- Öğrencilerin ve mezun öğrenci bilgi bankasının internet ortamında oluşturulması sağlanacak en uygun iş fırsatları için kılavuzluk, işe yerleştirme, staj gibi konularında hizmet verecek "kariyer birimi" kurulması hedeflenmiştir.

    H5.4- Öğrenci konseyinin daha etkin çalışabilmesi için, konseyin ayrı bir mekanda konumlandırılması ve kurumsallaştırılması, öğrencilerin üniversitemiz birimlerinin karar alma sürecine daha etkin katılımının sağlanması hedeflenmiştir.

    H5.5- Yerel, ulusal ve uluslararası alanda başarı elde eden öğrencilere yönelik bir ödül sisteminin geliştirilmesi ve öğrenci başarılarının üniversite geneline etkin olarak duyurulması hedeflenmiştir.

    H5.6- Akademik ve idari çalışanların beklentilerini ölçen memnuniyet anket sonuçları ile dilek, öneri ve yakınma başvurularının izlendiği bir sistemin internet ortamında geliştirilmesi hedeflenmiştir.

    H5.7- Her yıl düzenli olarak meslek odaları ya da birlik temsilcilerinin katılımı ile "iş dünyası-üniversite işbirliği ve iletişim toplantıları"nın kariyer birimi tarafından düzenlenmesi hedeflenmiştir.

    H6.1- Denetim çalışma planlarıyla denetlenen faaliyetlere ilişkin risklerin tanımlanması ve risk analizlerinin yapılması, mevcut iç kontrollerin değerlendirilmesi ve risklerin giderilmesine yönelik çözüm yollarının geliştirilmesi hedeflenmiştir.

    H6.2- Denetim faaliyetleri, denetlenen birimlerde yapılacak anketlerle iç denetim etkinliğinin artırılması hedeflenmiştir.

    H6.3- İç Denetimce düzenlenen raporlar doğrultusunda ve (Stratejik Amaç 1.10)'daki hizmet içi eğitim programlarını yönlendirilip geliştirilmesi hedeflenmiştir.

  • Performans programı bir kamu idaresinin stratejik planında yer alan orta vadeli amaç ve hedeflerini yıllık dönemlere dönüştürür. Her yıl için hazırlanan program idarenin ilgili yıla ilişkin öncelikli stratejik amaç ve hedeflerini, performans hedeflerini, bu hedeflere ulaşmak için yürütecekleri faaliyetler ile bunların kaynak ihtiyacını ve performans göstergelerini içerir.

  • Kamu idareleri hesap verme sorumluluğu çerçevesinde, her yıl faaliyet raporu hazırlar. Faaliyet raporlarında idarenin teşkilat yapısı, kaynakları ile temel ilke ve politikalarına, stratejik plan ve performans programı uyarınca yürütülen faaliyet ve projelerine yer verilir. Performans programında yer alan performans ve bütçe hedef ve gerçekleşme durumu ile meydana gelen sapmaların nedenlerine, diğer performans bilgilerine ve bunlara ilişkin değerlendirmeler raporun esasını oluşturur. Aynı zamanda faaliyet raporunda orta ve uzun vadeli hedeflere ulaşılabilmesi sürecinde teşkilat yapısı, teknolojik kapasite gibi unsurlar açısından içsel bir durum değerlendirmesi yapılır. İdarenin üstün ve zayıf yanlarına ve idarenin faaliyet ve hedefleriyle ilgili gelecek yıllardaki öngörülerine yer verilir.

    faaliyet raporlarını aşağıda bulabilirsiniz:

Performans Programları
Faaliyet Raporları

Hızlı Erişim

Yürürlükteki Stratejik Planlar

[Merkezi İdareler]

[Devlet Üniversiteleri]

[Belediyeler]

[İl Özel İdareleri]

[KİT'ler]

Hazırlanan Stratejik Planlar

[Merkezi İdareler]

[Devlet Üniversiteleri]